ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ανταρσία στο Μωριά: Φιέστα Μητσοτάκη στην Τρίπολη - Χάντρες για τους ιθαγενείς, φιλέτα και δις για το κεφάλαιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:45:00 μ.μ. |
Ανταρσία στο Μωριά
Αρκετές βδομάδες τα τοπικά ΜΜΕ μας ενημέρωναν για τις έντονες διεργασίες μεταξύ της περιφερειακής αρχής Νίκα και του Μεγάρου Μαξίμου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τρίπολη στις 5/12. 

Η παρουσία του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου μία ολόκληρη μέρα στην Τρίπολη από την πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα της συνέχισης της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Συναντήσεις με επιχειρηματίες επενδυτές, ζιβάγκο ,χαλαρή βόλτα στο κέντρο της πόλης περιστοιχιζόμενος με ιλουστρασιόν παρατρεχάμενους και με την απογευματινή ομιλία του επιβεβαίωσε την συνέχιση μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει τον λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Μιας πολιτικής που διαλύει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Μιας φιλοπόλεμης πολιτικής, πάντα στις προσταγές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που εμπλέκει ενεργά την χώρα μας με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μετατρέπει την χώρα σε μια απέραντη πολεμική βάση, οξύνει τον, αντιδραστικό και από τις δύο μεριές, ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του αιγαίου, σπαταλάει δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς την ώρα που ο λαός πεινάει. Και όλα αυτά πάντα στο πλαίσιο της συνολικότερης αυταρχικοποίησης του κράτους, της σκληρής καταστολής και των παρακολουθήσεων.

Χάντρες για τους ιθαγενείς φιλέτα και δις για το κεφάλαιο.


Παχιά λόγια για «επενδύσεις» 200 έργων ύψους 5,25 δις και ευχές για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας κυριάρχησαν στις προεκλογικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επενδύσεις με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους απ’ τη μία και ψίχουλα με το σταγονόμετρο για την κοινωνική πλειοψηφία.

Καμία ουσιαστική ενίσχυση του πρωτογενή τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Πελοποννήσου. Αντίθετα, αναφορές για διεύρυνση των ΑΠΕ, ανακοινώνοντας για δεύτερη φορά πως ο πυρήνας του Μαινάλου θα ενταχθεί στα απάτητα βουνά την στιγμή που συνεχίζουν να εκδίδονται άδειες για ΑΠΕ καταστρέφοντας παρθένα δάση όπως αυτό του Πάρνωνα, γεμίζοντας τα με ανεμογεννήτριες. Με έπαρση υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησής του για την υγεία και την παιδεία, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου- ταφόπλακα για τη δημόσια περίθαλψη και το ΕΣΥ και τον άδικο θάνατο του 12χρονου .μαθητή στις Σέρρες

Η πιο προκλητική εξαγγελία όμως αφορούσε την εφάπαξ ενίσχυση 600 ΕΥΡΩ σε αστυνομικούς και λιμενικούς, τη μέρα μάλιστα που αστυνομικός πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά για 20 ευρώ βενζίνη.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, για εμάς τον δρόμο τον δείχνουν οι εργατικές αντιστάσεις που έχουν αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στον χώρο της υγείας, στην Cosco, στην ΛΑΡΚΟ, στην εκπαίδευση, στην Μαλαματίνα, οι μαζικές κινητοποιήσεις που ακυρώνουν πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, σπάζοντας στην πράξη το νομικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει από κοινού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ