ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Στην Πελοπόννησο η ίδρυση δυο νέων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 μ.μ. | |
Σχολή Ναυτικών
Την ίδρυση δυο νέων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στην Πελοπόννησο, ανακοίνωσε χθες από την Τρίπολη ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Μία στην κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας και μία στην θέση Μπούκα Μεσσηνίας.

Ο Γ.Πλακιωτάκης έκανε γνωστό οτι η ίδρυση και λειτουργία Σχολής Πλοιάρχων στην κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασιάς, συνάδει με τη μακρά ναυτική παράδοση και την έντονη ενασχόληση με τη ναυτιλία των κατοίκων της Μονεμβασιάς, της Ελαφονήσου και των Κυθήρων, και θα προσεγγίζει σε κλίμακα μεγέθους υποδομών, προσωπικού και σπουδαστών, το επίπεδο των υφιστάμενων ΑΕΝ σε Οινούσσες, Σύρο και Κύμη, έχοντας δυναμικότητα 40 ατόμων κάθε χρόνο, ενω θα στεγαστεί σε κτιριακή υποδομή του Δήμου Μονεμβασιάς.

Σε ότι αφορά την ίδρυση της ΑΕΝ στη θέση Μπούκα Μεσσηνίας, το υπουργείο Ναυτιλίας θα αξιοποιήσει εκτάσεις που του έχουν παραχωρηθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών από το 1978. Έτσι, έπειτα από τις προκαταρκτικές ενέργειες αξιοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει την Ακαδημία Πλοιάρχων και Μηχανικών, Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων, κοιτώνες και αθλητικές εγκαταστάσεις.


Ο Γ. Πλακιωτάκης, τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές και κυρίως οι κοιτώνες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να λειτουργήσουν τους δυο καλοκαιρινούς μήνες και ως κατασκήνωση για τα παιδιά (ή και τις οικογένειες) των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και του υπουργείου Ναυτιλίας γενικότερα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ