ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ημερίδα στο Ναύπλιο για τα στελέχη των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. | |
ΠΑΛΑΜΗΔΙ
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 στον Ι. Ν Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τα στελέχη των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και αμέσως μετά προσφέρθηκε πρωινό. Ακολούθησε η ομιλία του προσκεκλημένου Αιδ/του Πρωτ. Σπυρίδωνος Βασιλάκου που αφορούσε την σχέση των στελεχών με τα παιδιά. Από την πλούσια εμπειρία του, καθ’ ότι επί σειρά ετών ήταν στέλεχος των κατασκηνώσεων στην Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ανέπτυξε το λόγο του μέσα από παραδείγματα και βιώματα.
Αμέσως μετά ακολούθησε διάλογος με τα νέα παιδιά και μια εποικοδομητική συζήτηση η οποία κατέληξε σε πολλά συμπεράσματα που αφορούν στη λειτουργία της κατασκήνωσης, τη σχέση των ομαδαρχών με τα παιδιά, αλλά κυρίως στην ετοιμασία και καλλιέργεια που χρειάζεται να έχουν όλα τα στελέχη που ασχολούνται με τα παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος, συντονιστής της συζητήσεως αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται σε μια κατασκήνωση, στην ωφέλεια που προκύπτει για τα παιδιά και τους νέους, και μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του αναφέρθηκε σε παραδείγματα που έχει ζήσει ο ίδιος και αποτελούν εφόδια για την πολύ καλή λειτουργία μιας κατασκήνωσης. Εξέφρασε την αισιοδοξία του, εάν δεν προκύψει κάποιο άλλο εμπόδιο, φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του Φαρμακά για τα δικά μας παιδιά. Μία προσπάθεια κόπων και αγώνων που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια για την ανακατασκευή των κατασκηνώσεων, ώστε να είναι λειτουργικές για να υποδεχθούν παιδιά και νέους, να περνούν κάποιες ημέρες του καλοκαιριού στη φύση με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπου θα ψυχαγωγούνται, και θα μαθαίνουν να ζουν κοινοτικά, μέσα στη χάρη και την αγκαλιά του Θεού.

Το μεσημέρι ακολούθησε γεύμα στη φιλόξενη αίθουσα του Ι.Ν Ευαγγελιστρίας με κατασκηνωτικά τραγούδια. Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα τον οποίο συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιάννης Μαλτέζος, καθώς και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Τάσος Γανώσης και κ. Γιάννης Μαντζούνης.
Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε και συνομίλησε με παιδιά τα οποία συμμετέχουν στο έργο της Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος ευχαρίστησε τον κ. Νίκα για ό,τι έχει κάνει για τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και συνεχίζει να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης.

Ο Σεβασμιώτατος ακόμη ευχαρίστησε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Μίχο για την φιλοξενία του και την στήριξή του στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το γεύμα ακολούθησε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Όλοι έφυγαν χαρούμενοι και αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά, ευχόμενοι φέτος να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις στο τόπο μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ