ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ανδριανός: Διαρκή μάχη για την κατοχύρωση της ισονομίας για τους πολίτες με αναπηρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. |
Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Επιδαύρου για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο Επιδαύρου για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση αυτής της τιμητικής εκδήλωσης.
Η ημέρα των ατόμων με αναπηρία είναι πάνω απ’ όλα μια αφορμή περισυλλογής και σχεδιασμού δράσεων. Άλλωστε το καλύτερο κριτήριο για την ποιότητα της δημοκρατίας μας είναι το κατά πόσο ως κοινωνία και ως οργανωμένη πολιτεία διασφαλίζουμε στην πράξη σε όλους τους πολίτες τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα τους δικαιώματα.
Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας η συζήτηση για την προσβασιμότητα, για την άρση των αποκλεισμών, για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και την ενίσχυση της συμμετοχής σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής γίνεται ανοιχτά και αποδίδει συγκεκριμένα έργα και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.
Βεβαίως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι οι συμπολίτες μας με αναπηρία να απολαμβάνουν στην πράξη όλα όσα θα έπρεπε ήδη να θεωρούνται αυτονόητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια ώστε να εξορθολογιστεί το σύστημα των βεβαιώσεων αναπηρίας, αλλά και για να ξεκινήσει, πιλοτικά στην πρώτη φάση του, το σημαντικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού Ατόμων με Αναπηρία.
Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι σημαντικό ότι σ’ αυτή τη διαρκή μάχη για την κατοχύρωση της ισονομίας για τους πολίτες με αναπηρία όπως και για κάθε Έλληνα πολίτη έχει πλέον διαμορφωθεί μια ευρεία κοινωνική συμμαχία που πιέζει για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.
Εύχομαι λοιπόν κάθε χρόνια που περνά να είναι μια χρόνια σημαντικών κατακτήσεων στην κατεύθυνση αυτή που μαζί θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε. Σε ό,τι με αφορά, είμαι πάντα στο πλευρό σας και στη διάθεση σας για να προωθήσουμε από κοινού τα αιτήματά σας που εντέλει αφορούν την ισονομία, τη νομοκρατία και την ποιότητα της δημοκρατίας μας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ