ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ομιλία του βουλευτή Αργολίδας Α. Πουλά στη βουλή για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. |
Άνδρεας
Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Νομοσχέδιο συγκάλυψης και όχι αποκάλυψης»

· Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, επιχειρείτε να κλείσετε τις πληγές της διακυβέρνησης σας, που σας έφεραν σε πραγματικά δύσκολη θέση και σας εξέθεσαν ανεπανόρθωτα.

· Στην προκειμένη περίπτωση επιδίδεστε σε μία αγωνιώδη επιχείρηση να δείξετε στους πολίτες ότι οι επισυνδέσεις πολιτών -μεταξύ των οποίων και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη- ήταν μια «ατυχής στιγμή».

· Μια προσεκτική όμως, ανάγνωση του σχεδίου νόμου αποκαλύπτει την πραγματική σας πρόθεση: την συγκάλυψη με τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου «κατά τα φαινόμενα» και όχι στην ουσία, οι οποίοι είναι και του απόλυτου ελέγχου σας.

· Στην πραγματικότητα, δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να καλύπτετε με σκοτάδι τις επισυνδέσεις που έγιναν ώστε να μην πέσει φως ποτέ.

· Το ζήτημα δεν είναι μόνο νομικό. Είναι πρώτιστα ζήτημα δημοκρατίας, λειτουργίας των θεσμών και μετάβασης της δημοκρατίας μας σε μία κατάσταση ωριμότητας και σταθερότητας, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα, χωρίς υπόνοιες διασύνδεσης του «βαθέως κράτους» με παρακρατικούς μηχανισμούς και κάθε είδους συμφέροντα.

· Δυστυχώς, στην κατεύθυνση αυτή, το νομοσχέδιο σας δεν συμβάλει ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς ότι οδεύουμε σε μία ποιοτικότερη δημοκρατία με θεσμούς που λειτουργούν για την προστασία της πατρίδας και της δημόσιας ασφάλειας πραγματικά και όχι προσχηματικά.

· Είναι απολύτως φανερό ότι η υπόθεση της επισύνδεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη σας έφερε σε πολύ δυσμενή θέση και αποκάλυψε μία δυσώδη κυβερνητική πρακτική. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, δεν έχει χυθεί άπλετο φως και δεν έχουμε γίνει σοφότεροι: ποιοι και για ποιον λόγο παρακολουθούνται, με ποιο λογισμικό, από που το προμηθεύτηκαν και για λογαριασμό ποιου.

· Δυστυχώς, με το παρόν νομοσχέδιο ανοίγει ακόμα περισσότερο η ομπρέλα των ερωτημάτων.

· Οι πολίτες δικαιούνται να αισθάνονται ακόμα λιγότερη εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή σας. Και αυτό σύντομα θα φανεί στις κάλπες.

Δείτε εδώ το βίντεο:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ