ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία η εορταστική εκδήλωση στο Άστρος για την«Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:34:00 μ.μ. |
χορωδία
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα «Μνήμης Αγγελική & Λεωνίδα Ζαφείρη», η εορταστική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης». 
Η εκδήλωση ήταν σε συνδιοργάνωση του Κέντρου Υγείας Άστρους με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Άστρους. Στα δρώμενα συμμετείχαν ο Σύλλογος Απασχόλησης και Αναψυχής Ηλικιωμένων Βόρειας Κυνουρίας Η «Ανθήνη», η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας, η Χορωδία του Συλλόγου «Ο Θυρεάτης».
Μια βραδιά η οποία είχε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και ήταν ιδιαίτερα αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Επισκέπτρια Υγείας κα Ελευθεριάδη ενώ όλη την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα Μαρία Τετώρου, στην οποία αξίζουν και θερμά συγχαρητήρια για το αστείρευτο μεράκι της.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κα Πηγή Περδικάκη και εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργο Καμπύλη ο οποίος στον χαιρετισμό του επισήμανε τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει η τρίτη ηλικία στην κοινωνία και το οικογενειακό περιβάλλον. Ανακοίνωσε πως βρίσκετε σε τροχιά υλοποίησης η λειτουργία μιας νέας δομής στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Κέντρο Ανοιχτής Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων (Κ.Α.Ε.Η.).
Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Στέλιος Παπαντώνης προσήλθε στο βήμα και μίλησε για την «Παγκόσμια ημέρα Αλληλεγγύης». Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας στην καθημερινή μας ζωή και πως χωρίς την αγάπη κανένα αγαθό δεν έχει αξία.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους κα. Παναγιώτα Μπάρλα απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας την ζωτικής σημασίας ενίσχυση του Συλλόγου.
Το ενημερωτικό κομμάτι της βραδιάς περιελάμβανε θεματικά θεατρικά και ομιλίες ειδικών. Ο ιατρός κ. Βατίδης με μια σύντομη ομιλία του για την Άνοια, αναφέρθηκε πως είναι η έβδομη αιτία θανάτου παγκοσμίως σε ηλικίες άνω των 65 ετών και πρέπει να γίνεται έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Ακολούθησε θεατρικό από τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας Άστρους με θέμα την εξαπάτηση ηλικιωμένων από επιτήδειους με διάφορες μεθόδους. Στη συνέχεια η Διοικήτρια του Α.Τ. Παραλίου Άστρους κα. Αικατερίνη Τριμπόνια έδωσε συμβουλές προς αποφυγήν εξαπάτησης της τρίτης ηλικίας με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή.
Κοινωνικοί λειτουργοί από το κέντρο Αμάλθεια, μίλησαν για την κατάθλιψη, την κοινωνική απομόνωση, τη μοναξιά αλλά και για τις παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κατάθλιψης στην τρίτη ηλικία.
Το ψυχαγωγικό κομμάτι της βραδιάς ανέλαβε ο Σύλλογος «Ανθήνη», όπου μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου κ. Ηλία Χειράκη, προσέφερε άπλετο γέλιο στους παρευρισκόμενους με το σύντομο θεατρικό μονόπρακτο. Στη συνέχεια η Μικτή Χορωδία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας τραγούδησε τα κάλαντα και η Χορωδία του Συλλόγου Θυρεάτης με παραδοσιακά τραγούδια έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του χορού.
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις αξίες που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Οι παγκόσμιες ημέρες εορτασμού αποτελούν αφορμή τόσο για απόδοση τιμής και σεβασμού όσο και για όμορφες εκδηλώσεις, όπως αυτή που παρακολουθήσαμε. Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, η Τρίτη Ηλικία δεν θα μπορούσε να μη καταλαμβάνει τον χώρο που δικαιούται και της αναλογεί, με ισότιμη αντιμετώπιση, με σεβασμό και αναγνώριση. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στέκετε έμπρακτα στο πλευρό των ατόμων της τρίτης ηλικίας και έχει ήδη ξεκινήσει ενέργειες για τη δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων (Κ.Α.Ε.Η.). Κύριος στόχος του Κ.Α.Ε.Η. είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης των ηλικιωμένων με τη συμμετοχή τους σε διάφορες δραστηριότητες, η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και ο εθελοντισμός. Παράλληλα θα υπάρχουν συχνές ενημερώσεις σε θέματα υγείας και πρόληψης. Θέλουμε όλους τους συμπολίτες μας να είναι συμμέτοχοι και ενεργοί σε κάθε δράση. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την όμορφη και γεμάτη μηνύματα βραδιά που μας προσέφεραν».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ