ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Ερμιονίδας: Ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού Κρανιδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. |
Ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού Κρανιδίου
 Βασικό μέλημα και προτεραιότητα όλων μας είναι οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις και το περιβάλλον που αφορούν τα παιδιά μας και τα σχολεία τους να είναι απόλυτα ασφαλή, σύγχρονα, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.


Η ανακατασκευή και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Ερμιονίδας είναι έργο απαραίτητο και καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Προς την επίτευξη του έργου της ανακαίνισής των και λόγω της αναγκαιότητας διακοπής λειτουργίας των, με την σύμφωνη γνώμη των γονέων και των εργαζομένων, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά και ξεκίνησαν ήδη από το κτίριο του Κρανιδίου.

Ειδικά ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κρανιδίου, ένας από τους μεγαλύτερους παιδικούς σταθμούς της Ελλάδας με επιφάνεια περίπου 400 τ.μ., από την έναρξη λειτουργίας του την δεκαετία του ’70, χρήζει άμεσης συντήρησης και αποκατάστασης σε κτιριακές και λοιπές υποδομές όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν.

Για το έργο : «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού με Φ.Π.Α. 169.752,96€, η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος και από ίδιους πόρους του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π. κατόπιν επιχορήγησης από το Δήμο Ερμιονίδας. Κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος και ανασχεδιασμός ολόκληρου του κτηρίου και των εγκαταστάσεων και όλες οι ενέργειες για την υλοποίηση των εργασιών, για την προσαρμογή τους στο ΠΔ99/17 και τις λοιπές διατάξεις που απαιτούνται για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Κατά την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθούν :

- Πλήρης κατασκευή και παράδοση σε λειτουργία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του κτηρίου για τον φωτισμό, τον εξαερισμό και τις παροχές ρεύματος.

- Επίσης, περιλαμβάνονται και όλες οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές, οικοδομικές και χωματουργικές εργασίες.

- Η πλήρης ανακατασκευή της κουζίνας, για την ασφαλή, ορθή και αδιάλειπτη λειτουργία της. Θα εγκατασταθεί δίκτυο ύδρευσης - αποχέτευσης, ηλεκτρικών κ.λπ., θα τοποθετηθεί βιομηχανικό δάπεδο, θα εγκατασταθούν νέες ηλεκτρικές συσκευές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παιδικού σταθμού, σε πλήρη λειτουργία.

- Οι υπάρχοντες χώροι υγιεινής θα ανακατασκευαστούν : πλήρης ανακατασκευή των υδραυλικών (δίκτυο και είδη υγιεινής) και αντικατάσταση των πλακιδίων των wc και του πλυσταριού, νέο βιομηχανικό δάπεδο, ανακατασκευή χώρων με γυψοσανίδες.

- Τα παλαιωμένα εσωτερικά κουφώματα της κουζίνας και της τραπεζαρίας θα αντικατασταθούν με νέα παλινδρομικά.

- Τα παλαιωμένα εξωτερικά κουφώματα θα αντικατασταθούν (όπως τα υπόλοιπα κουφώματα του παιδικού σταθμού - υλικό, χρώμα, σχέδιο κ.λπ.).

- Συντήρηση και κατασκευή εξωτερικών κιγκλιδωμάτων

- Και όλες οι απαραίτητες λοιπές εργασίες.

Θέλουμε να παρέχουμε στα μικρά παιδιά μας, στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των παιδικών σταθμών, τις κατάλληλες και σύγχρονες υποδομές, το περιβάλλον που προαπαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, και το σημαντικότερο όλων, το απαραίτητο αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος
Γιάννης Γεωργόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ