ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος: Συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά προς όφελος των συμπολιτών μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:26:00 μ.μ. | |
Πέτσας - Δ. Κωστούρος
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συμμετείχε στη θεματική σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα τον Γ. Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Γ. Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο , με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου.
 
Ο κ. Κωστούρος ανέφερε: "Στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού με όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση.

Στην τοποθέτηση μου τόνισα την αναγκαιότητα της εξεύρεσης άμεσης και ουσιαστικής λύσης στην διπλή «απειλή» που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι της Πελοποννήσου και αφορά το υψηλό κόστος της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και της διαχείρισης των απορριμμάτων που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Ζήτησα την άμεση ενίσχυση των Δήμων ώστε να απορροφηθεί μέρος της αύξησης προκειμένου να μην μετακυλίεται στους συμπολίτες μας.
Τόνισα επίσης την ανάγκη στήριξης των σχολικών επιτροπών. Ότι αφορά την εκπαίδευση των παιδιών μας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την δέουσα ευαισθησία. Προς την ίδια κατεύθυνση έθεσα και το ζήτημα της αύξησης των κονδυλίων από την πλευρά της Πολιτείας για τις σχολικές καθαρίστριες.
Επίσης έκανα ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη διαχείριση των αιγιαλών και την εξεύρεση λύσης στις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων σε ναυαγοσώστες κατά την θερινή περίοδο σε πολλές παραλίες της Πελοποννήσου.

Επισήμανα στο τέλος της τοποθέτησης μου την μεγάλη απορροφητικότητα που παρουσιάζεται σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για γρηγορότερη απορρόφηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ως Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά προς όφελος των συμπολιτών μας με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Πιστεύουμε ότι μόνο με συνεργασία και ισχυρή θέληση μπορούμε να καταφέρουμε ότι έχουμε σχεδιάσει. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε γιατί το αξίζει ο Δήμος μας και οι άνθρωποι του."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ