ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Τ.Τόκας: Stop στο Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου - Επικράτησε η λογική

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. | |
Τ.Τόκας
Επιβεβαιώθηκαν χθες οι εκτιμήσεις μας για την αρνητική έκβαση της ένταξης του Αθλητικού Κέντρου Κρανιδίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Το έργο που διατυμπάνιζε με στόμφο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ήταν να γίνει στο κτήμα της δωρεάς του αείμνηστου ευεργέτη Ηλία Φωστίνη, έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζω ότι στις 19/8/2021 με άρθρο μου με τίτλο «ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ - ΚΑΙ ΤΟ 2014 ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΜΕ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ », είχα τονίσει ότι για να μην είμαστε ακόμα μία φορά χειροκροτητές για έργα που ΅θα γίνουν΅ ας κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί είναι μια πονεμένη ιστορία για το Κρανίδι και για την ευρύτερη περιοχή το θέμα του Αθλητικού Κέντρου και βεβαίως του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Χθες ο κ. Γεωργόπουλος και στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα πως οι υπηρεσίες της Περιφέρεις Πελοποννήσου εκτίμησαν πως η κατασκευή του Αθλητικού κέντρου Κρανιδίου είχε προϋπολογισμό από 4,5 έως 9,5 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προώθησή του. Έτσι η Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη στις 22/03/2022 στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας για το συκεκριμένο έργο δεν ισχύει πλέον.

Όπως είπε ο Δήμαρχος προτιμήθηκε πλέον να χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο κτήμα 8,5 στρεμμάτων της δωρεάς του Κώστα Δημότση ή Έλληνα στο Γκολέμι Κρανιδίου η οποία έγινε επί δημαρχίας του Δημήτρη Καμιζή το 2012, με προϋπολογισμό 1.700.000,00 €. Για το νέο έργο θα γίνει νέα Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Κρανιδιώτης άφησε και 200.000,00 € για την κατασκευή του Γυμναστηρίου.

Πρόκειται λοπόν για θετική εξέλιξη ως προς την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου το οποίο έχουν ανάγκη οι νέες και οι νέοι της ευρύτερης περιοχής Κρανιδίου, αφού επικράτησε η λογική σύμφωνα και με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν.

Επιπλέον επιβραβεύονται οι ενέργειες της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιπολίτευσης για την προώθηση της κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου ( σύμφωνα και με την απόφαση 178/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη στις 25.09.2017 επί δημαρχίας του Δημήτρη Σφυρή, σχετικά με τον καθορισμό όρων δόμησης του Κλειστού Γυμναστηρίου "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ"), μετά τις άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής να κατασκευάσει 2 γήπεδα τένις στον συγκεκριμένο χώρο καταστρατηγώντας την υποχρέωση της να διασφαλίζει την πιστή και επακριβή εκτέλεση της βούλησης των διαθετών και δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας, αλλά και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως Συντονιστική Επιτροπή είχαμε επίσης τονίσει ότι με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν οι δύο χορηγίες για τα γήπεδα τένις, πράξη για την οποία θα έχει κυριολεκτικά την ευθύνη ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Παρά τους ισχυρισμούς του, εμείς σαν αντιπολίτευση, ποτέ δεν σταθήκαμε ενάντιοι στο έργο κατασκευής των γηπέδων τένις και προτείναμε μάλιστα να γίνει στο κτήμα των 40 περίπου στρεμμάτων της δωρεάς Ηλία Φωστίνη, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΕΚ και πολύ κοντά στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.

Η εξέλιξη του θέματος δίνει πλέον τη δυνατότητα να κατασκευαστούν τα 2 γήπεδα τένις από χορηγίες δωρητών στο κτήμα Φωστίνη, αφού πλέον δεν δεσμεύεται ο χώρος για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου.

Τόκας Αναστάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ