ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ικανοποίηση των επιχειρηματιών τουρισμού της Αργολίδας για την ανάληψη του «TBEX Europe 2023» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. |
Σύσκεψη
Στα πλαίσια της εκδήλωσης την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο Βουλευτικό, για την ανάληψη του «TBEX Europe 2023» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Αργολίδα, είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τους προβληματισμούς μας και τις ιδέες μας πάνω στα ζητήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας, συζητώντας με τον Δημήτρη Φραγκάκη Γ.Γ. του ΕΟΤ και την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πελοποννήσου, κα Άννα Καλογεροπούλου.
 
Στην άκρως ενδιαφέρουσα, όπως αποδείχθηκε, συνάντηση εργασίας, ο κος Αφίφης πρόεδρος του Συλλόγου "το Ανάπλι" αναφέρθηκε στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και την αναγκαιότητα στοχευμένων προγραμμάτων, στη σύνδεση με τις Περιφέρειες για χρηματοδότηση, στις νέες, αλλά κυρίως στις υφιστάμενες επιχειρήσεις (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης). Ο κ. Μπελίτσος, μέλος του Συλλόγου, παρουσίασε τα στοιχεία για τη συνεισφορά των διεθνών διοργανώσεων στη περιοχή μας και πώς αυτές θα μπορούσαν να εξελιχθούν.
 
Επίσης, ο κ. Ψυχογυιός, πρόεδρος του τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ανέλυσε ζητήματα όπως την "ψηφιακή κάρτα" και την σωστή εφαρμογή της, την αναγκαιότητα επιδότησης της εποχιακής εργασίας, ενώ παρουσίασε τη καμπάνια του Επιμελητηρίου Αργολίδας Argolis taste culture.

Η κα Μάνια Δεδέα, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού, αναφέρθηκε στη διάσταση της διάβρωσης των ακτών της Δ.Ε. Ασίνης και παρουσίασε κοινές δράσεις των φορέων του Ναυπλίου.
Παράλληλα, η κα Αγγελική Λούμη, αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας, τόνισε ότι τέτοια γεγονότα, όπως το “TBEX Europe 2023”, συμβάλλουν στην προστιθέμενη αξία της περιοχής μας, τονίζοντας τα οφέλη των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού και τα αναγκαία έργα υποδομών που χρειάζονται, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο η περιοχή.

Ελπίζουμε στη συνέχεια αυτής της συνεργασίας για την ανάπτυξη του νόμου μας.

Υγ.
Αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα, όχι μόνο για την Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά για όλη την Πελοπόννησο, γεωγραφικά και όλη την Ελλάδα, στο σύνολό της, το γεγονός ότι τον Μάιο του 2023 η Πελοπόννησος θα φιλοξενήσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα του 2023, στον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεδιπλώνοντας τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της περιοχής, κατάφερε να κερδίσει το χρίσμα της διοργάνωσης του «“TBEX Europe 2023», που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events, παγκοσμίως, στον χώρο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με συμμετέχοντες online travel media, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου και στελέχη οργανισμών διαχείρισης και προώθησης προορισμών.

Αναμφίβολα η επιτυχία είναι σπουδαία, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, γεγονός που απλώνεται γεωγραφικά σε όλη την Πελοπόννησο, ακόμα και σε Ηλεία και Αχαϊα, που διοικητικά ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως επισήμανε ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ