ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

"Φτερά" και ψυχολογία στην Ερμιονίδα μετά το 1-0 με την Ρόδο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 μ.μ. | |
ποδόσφαιρο
Η  Ρόδος πλήρωσε στην Ερμιονίδα τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς έχασε σωρεία ευκαιριών, είχε τρία(!) δοκάρια και είδε τον αντίπαλο της στο φινάλε να παίρνει την νίκη με 1-0 χάρις σε τέρμα που σημείωσε ο Τσόφλιος. 

Οι «πράσινοι» που αγωνίστηκαν με δυο σημαντικές απουσίες (Σουλάι, Τρόκα) υποχώρησαν πλέον στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μόλις 2 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Αιολικό.

Το ματς

Με μεγάλη ένταση και επιθετικότητα μπήκε στην αναμέτρηση η Ρόδος που δημιούργησε υποψία φάσης στο 3ο λεπτό όταν ο Βιρβίλης έκοψε σωτήρια τον Τζουανάκη. Δυο λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τρέσα, ο Ψιμόπουλος έδιωξε δύσκολα στην γωνία του σε κόρνερ.

Στο 9′ ο Τζουανάκης είδε το σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Πονηρός έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μπαρμπαρούση. Τρία λεπτά αργότερα ο Ψιμόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Τρέσα. Η Ρόδος κατά γενική ομολογία έλεγχε το παιχνίδι και απείλησε εκ νέου στο 29′ όταν ο Τσούτσης τροφοδότησε ωραία τον Καμπά και ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ. Στην επόμενη φάση ο Τσούτσης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Πονηρού.

Στις δυο τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους ο Τζουανάκης δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αφού το πρώτο σουτ που επιχείρησε απομάκρυνε δύσκολα ο Πονηρός, ενώ το δεύτερο έφυγε άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ερμιονίδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κόπωση των ποδοσφαιριστών της Ρόδου, έχοντας για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους μην μπορώντας όμως να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, τα «ελάφια» σπατάλησαν ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 52′ με τον Μουζακίτη να αστοχεί εξ’ επαφής έπειτα από σέντρα του Νικολόπουλου από τα αριστερά. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Κοτσοβό να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ψιμόπουλου.

Στο 61′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζουανάκη, ο Βιρβίλης απομάκρυνε προσωρινά με τον Μουζακίτη να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει την μπάλα για τρίτη φορά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 68′ ο Ψιμόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Τριμπόνα, ενώ στο 71′ ο Μπαρμπαρούσης σκόραρε μετά από σουτ του Τσούτση, όμως το τέρμα ακυρώθηκε από τον α’ βοηθό Μπουρίκα που υπέδειξε πως ο επιθετικός της Ρόδου βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Στο 72′ ο Τσόφλιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ για να φτάσουμε στο 80′ όπου μετά από σέντρα του Μηλιώτη ο Τσόφλιος πρόλαβε τους αμυντικούς της Ρόδου και με κοντινή προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό το γκολ φάνηκε να δίνει φτερά και ψυχολογία στην Ερμιονίδα, με τους «πράσινους» να μην μπορούν έως και το φινάλε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το 1-0 να είναι και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις


ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Θοδωρής Γιακαλής): Πονηρός, Κουζής, Μηλιώτης, Βιρβίλης, Τζιέρης, Τριμπόνιας (71’ Μίχος), Νικολόπουλος, Τσόφλιος, Τρέσα (82’ Λαντίκας), Κάλα (90’+2 Φουρνάρος), Κοτσοβός.

ΑΣ ΡΟΔΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Ψιμόπουλος, Μάγκας, Μουζακίτης (83’ Μαντίκος), Τσούτσης, Μπαρμπαρούσης, Γκίνο, Κάμπα, Κάνταρτζης, Νικολόπουλος Κ., Τζουανάκης, Βογιατζής.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ