ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Λινού για την κορύφωση της γρίπης: Έως και 200.000 κρούσματα την ημέρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. | | | |
Ιώσεις
Ανησυχητική χαρακτήρισε την πορεία της τριδημίας ιών στη χώρα τους επόμενους μήνες αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

Όπως σημείωσε η κυρία Λινού σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόληψη, η χώρα μπορεί να μετρά και 200.000 κρούσματα την ημέρα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, η κορύφωση της γρίπης αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ για τον κοροναϊό πολλά θα εξαρτηθούν από το πότε θα εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα της υποπαραλλαγής «Κράκεν» στη χώρα μας.

«Αυτή η μορφή του κορωνοϊού είναι απλά μια παραλλαγή της Όμικρον», οπότε τα μέτρα δεν χρειάζεται να διαφοροποιηθούν, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι η «Κράκεν» εμφανίζει κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς τη μεταδοτικότητα αλλά και ως προς την παράκαμψη των εμβολίων ή και προηγούμενης νόσου, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα κρούσματα.

Τα σχολεία

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας αλλά και το κλείσιμο των σχολείων η κ. Λινού υποστήριξε πως δεν είναι υπέρ του κλεισίματος.

Όπως τόνισε, «η εμπειρία ανέδειξε πιο έντονα τις ανισότητες μεταξύ των μαθητών. Υπήρχαν παιδιά με laptop στο σπίτι και ίσως έναν γονέα να τα βοηθάει στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση».

«Άλλα παιδιά, όμως, δεν είχαν καν πρόσβαση στο Διαδίκτυο» συμπλήρωσε.

Τέλος, η κυρία Λινού αναφέρθηκε και στην έλλειψη κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων, μετά τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών.

«Ουδέποτε η Ελλάδα είχε επαρκή αριθμό κλινών ή και ΜΕΘ, εκτός από τα τρία μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας», σημείωσε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ