ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Επίδαυρος: Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων

Παναγιώτης Νίκας
“Τα πολιτικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης είναι εξ ίσου σημαντικά με τα πολεμικά και αλληλοσυνδέονται” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Κυριακή 15 Ιανουαρίου, το πρωί, στη Νέα Επίδαυρο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε την Α΄ Εθνοσυνέλευση ως “σπουδαίο πολιτικό γεγονός, που έφερε σε ευθεία σύγκρουση την Ελλάδα με τις ισχυρές αυτοκρατορίες της Ευρώπης και το οποίο ήταν αυτό που οδήγησε σε γενική κινητοποίηση και στην άνθιση του φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη, καθώς στο σύνταγμα της Επιδαύρου μεταφέρθηκαν οι ιδέες της Ελληνικής Επανάστασης”.
Οπως τόνισε δε ο Π. Νίκας, η Α΄ Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο αποτέλεσε την τρίτη, μέσα σε έναν μόλις χρόνο, πολιτική πράξη της Ελληνικής Επανάστασης, μετά τη Μεσσηνιακή και την Πελοποννησιακή Γερουσία, καταδεικνύοντας την διάθεση των Ελλήνων “όχι μόνο να κυβερνηθούν, αλλά και πώς θα κυβερνηθούν”.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε δοξολογία στον ναό της Ευαγγελίστριας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο επί της πλατείας της Α΄ Εθνοσυνέλευσης μνημείο και στη συνέχεια επίσκεψη στη μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, στον ίδιο χώρο.
Παρέστησαν επίσης στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων, κ.α.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ