ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Περί "διαχείρισης" των ιώσεων... χωρίς φάρμακα, το 2023! (γράφει η Μ. Καλαϊτζή)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:44:00 μ.μ. | | | |
Διανύουμε τον 21ο αιώνα, και πρόσφατα υποδεχτήκαμε το 2023(!)…


Είμαστε δηλαδή 23 χρόνια μετά το λεγόμενο «μιλένιουμ», τη νέα αυτή χιλιετία που έγιναν τεχνολογικά άλματα!! Που σκεφτόμασταν την απλούστευση της ζωής μας, τις λιγότερες ώρες δουλειάς, την γρήγορη μεταφορά μας ή ακόμα και την τηλε-μεταφορά μας ... έτσι για να το διασκεδάσουμε..

Είχαμε στο νου μας πως τα απλά καθημερινά "προβλήματα" της ζωής θα έχουν την τάση όλο και να λύνονται... όχι από μόνα τους…, αλλά γιατί ο κόσμος προχωρά μπροστά !

Και όσο προχωρά λοιπόν θα έπρεπε όλο και λιγότερα πράγματα να μας απασχολούν, όχι από αδιαφορία, αλλά επειδή η ίδια η κοινωνία, η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία μπορεί να λύσει!

Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα ερχόταν, λέει, ο καιρός που θα 'χαμε έλλειψη σε πάνω από 400 φάρμακα! Ότι θα αντιμετώπιζα μια τέτοια αγωνία, ως μάνα πια.... Πότε; Το 2023; Αδιανόητο... (;)

Σήμερα λοιπόν, βγαίνουν όλοι αυτοί... κυβέρνηση ΝΔ , Υπουργοί, Υφυπουργοί υγείας, Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας(!) και κάνουν αστείες διαπιστώσεις ότι τάχα η μη συνταγογράφηση όλων των φαρμάκων ευθύνεται για την έλλειψη τους, κατηγορούν τους γονείς γιατί "στοκάρουν " λένε, παιδικά ντεπόν...

και βρίσκουν την εξής λύση… Προκειμένου λένε, να αυξηθεί η παραγωγή των φτηνών φαρμάκων, που δεν συμφέρει τους βιομήχανους η παραγωγή τους, θα ακριβύνουν τα φτηνά φάρμακα…

Μπροστά στο αδιέξοδο που προκαλεί το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο από τον ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει τις πραγματικές αιτίες και να φορτώσει στον λαό μια ακόμα αύξηση στα φάρμακα.

Αλλά ούτε κιχ για την πραγματική αιτία. Για το γεγονός ότι όσο αντιμετωπίζεται το φάρμακο ως εμπόρευμα, όσο κινείται στα χρηματιστηριακά φάσματα, οι βιομήχανοι δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένοι από τα κέρδη τους!

Δεν τολμούν καν να μιλήσουν για μόνιμη απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών*, γιατί προστατεύουν το κέρδος ως «ιερή αγελάδα» και ως αποκλειστικό κίνητρο της παραγωγής.

Πάντα θα θέλουν περισσότερα, γιατί ποτέ δεν θα είναι αρκετά, και προφανώς , δεν θα νοιάζονται ποιος θα γιατρευτεί, αλλά πόσα θα κερδίσουν από την αρρώστια μας!.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός και δεν είναι καθόλου απρόβλεπτος. Όσο δεν ανατρέπεται, από μας τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό, που βιώνουμε κάθε μέρα, όλο και πιο απροκάλυπτα αυτή την βαρβαρότητα, θα εμφανίζει συνεχώς τέτοια απαράδεκτα γεγονότα και καταστάσεις!

Είναι ένα αδηφάγο τέρας που διψάει για κέρδη, που τα χαίρονται μια χούφτα παράσιτα, χωρίς καμία ηθική.

Αν πιστεύουμε πραγματικά ότι τα παιδιά είναι το μέλλον, τότε δεν πρέπει να αφήσουμε επουδενί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! Όλοι στον δρόμο να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Με αυτήν την πολιτική και τους εκβιασμούς της ΕΕ και των κομμάτων της πρέπει να συγκρουστεί ο λαός, στους αγώνες και στην κάλπη.

Ενισχύοντας παντού το ΚΚΕ, να δυναμώσει η διεκδίκηση για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, για φάρμακο διαθέσιμο σε κάθε ασθενή όποτε το χρειάζεται. Να μη δεχτούμε να βάλουμε πλάτη για να γίνει πιο συμφέρουσα για τα μονοπώλια η παραγωγή και διακίνηση των σκευασμάτων που είναι σε έλλειψη, όπως ζητούν τα άλλα κόμματα.

Καμία ανατίμηση των φαρμάκων. Επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας που προκύπτουν.

Το 2023, η εποχή μας δηλαδή, επιτάσσει δωρεάν φαρμακευτική και υγειονομική κάλυψη για όλους. Το 2023, επιτάσσει να έχουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχουμε ανάγκη, την ώρα που την έχουμε ανάγκη!

Αυτή η εποχή στο σύνολο της, και όχι μόνο ο φετινός χρόνος, είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό, στο ανώτερο αυτό πολιτικοοικονομικό σύστημα που ακόμα και έναν αιώνα πριν - τον 20ο- στην ΕΣΣΔ, όπου οικοδομήθηκε, αυτά τα είχε λυμένα!!!

Το φάρμακο και συνολικά η υγεία ήταν κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό. Όχι εμπόρευμα!

Μην ανεχτούμε τίποτα από αυτά που ζούμε ως κανονικό! Προϋπόθεση για να καλύπτονται καθολικά και δωρεάν οι ανάγκες μας σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αξιοποιώντας και διευρύνοντας τα επιτεύγματα της έρευνας και της ιατρικής επιστήμης, είναι να πάψει το φάρμακο να αποτελεί εμπόρευμα.

Κι αυτό απαιτεί μια άλλη οργάνωση της οικονομίας, όπου κριτήριο θα είναι οι λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη και οι ανταγωνισμοί των βιομήχανων και των μονοπωλίων.

Το μόνο που χρειάζεται είναι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πιστέψουμε στην δύναμη μας! Μαζί με την καθημερινή πάλη για την επιβίωση χρειάζεται και η πάλη για την ανατροπή της αιτίας που κάνει τη ζωή μας δύσκολη και μας γυρνάει 100 χρόνια πίσω!

*(Οι λεγόμενες «παράλληλες εξαγωγές», είναι η δυνατότητα που δόθηκε από κυβερνήσεις και ΕΕ, στις φαρμακαποθήκες να εξάγουν φάρμακα αναζητώντας μεγαλύτερα κέρδη. Αποτελούν μάλιστα και βολικό «φταίχτη» τόσο για τις κυβερνήσεις όσο και για τους βιομήχανους, που πολλοί απ' αυτούς είναι και φαρμακέμποροι, ώστε να μένει στο απυρόβλητο ακριβώς η ουσία του προβλήματος: Το Φάρμακο - εμπόρευμα...)

Μάρω Καλαϊτζή, μέλος Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ