ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Μετά από 80 χρόνια έγινε και πάλι ο καθαγιασμός των Υδάτων στην Ασίνη Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. | | |
Θεοφάνια
Λίγο πριν τον πόλεμο με τους Ιταλούς, την περίοδο δηλαδή μεταξύ 1935-1940, είχε να γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα στην κωμόπολη της Ασίνης στην Αργολίδα, σύμφωνα με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ασίνης, π. Στυλιανό Λέκκα.
Ανήμερα των Θεοφανείων ο π. Στυλιανός τέλεσε τον καθαγιασμό των Υδάτων στην παραλία Καστράκι στην Αρχαία Ασίνης παρουσία των κατοίκων της περιοχής αλλά και αρκετών επισκεπτών.
Σύμφωνα με τον Ιερέα π. Στυλιανό, πριν πολλά χρόνια ο μακαριστός Ιερέας π. Αναστάσιος ,τελούσε τον καθαγιασμό των Υδάτων στην παραλία, από την δεκαετία του 1920 και μετά.
Στην συνέχεια, άγνωστο πως, το έθιμο σταμάτησε λίγο πριν το πόλεμο με τους Ιταλούς και από τότε δεν είχε πραγματοποιηθεί. Έτσι φέτος ξεκίνησε και πάλι, χάρη στην παρέμβαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του εφημερίου της Ασίνης.
Η Ασίνη (παλαιά ονομασία: Τζαφεραγά) είναι πεδινό χωριό του νομού Αργολίδας. Διοικητικά ανήκει στον ομώνυμο δήμο και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.064 κάτοικοι.
Η Ασίνη διατηρεί το όνομα της αρχαίας πόλης της οποίας η ακρόπολη βρίσκεται κοντά στον οικισμό, δίπλα στην παραλία της Ασίνης. Τα ερείπια της είναι ορατά σήμερα. Ο σημερινός οικισμός είναι κυρίως αγροτικός με κύρια καλλιέργεια τα εσπεριδοειδή, ενώ γνωρίζει και τουριστική ανάπτυξη εκμεταλλευόμενος την κοντινή απόσταση που τον χωρίζει από την παραλία, καθώς και από το ανεπτυγμένο τουριστικά Τολό.
Στο παρελθόν το χωριό αναφερόταν και ως Ασίνι (το Ασίνι).

Η Ασίνη παρουσίασε πληθυσμιακή αύξηση απο το 1879 μέχρι και το 1940. Απο τότε μέχρι το και το 1971 ο πληθυσμός της μειώθηκε ελαφρώς ενώ έκτοτε αυξάνεται ξανά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ