ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Αφγανιστάν: Αυτοκίνητο υψηλών ταχυτήτων κατασκεύασαν οι Ταλιμπάν (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 μ.μ. | | |
Αφγανιστάν
Το πρώτο τους αγωνιστικό «σούπερ αυτοκίνητο», που σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε από 30 μηχανικούς στο Αφγανιστάν, παρουσίασαν οι Ταλιμπάν. 

Ο σχεδιασμός μέχρι να πρoκύψει το αποτέλεσμα και να γίνει η παρουσίαση διήρκεσε πέντε χρόνια.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο ονομάζεται Mada 9, με την ομάδα πίσω από την παραγωγή να διατείνεται ότι ο κινητήρας προέρχεται από το αυτοκίνητο Toyota Corolla Hatchback.

Το όχημα χρώματος μαύρου θυμίζει τα υψηλών ταχυτήτων αυτοκίνητα της γαλλικής «Bugatti». Εξετάζοντας κανείς του χρόνους, γίνεται αντιληπτό ότι οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν να δρομολογούν την κατασκευή του αυτοκινήτου πολύ προτού αναρριχηθούν στην εξουσία.

Σύμφωνα με αναφορές, μάλιστα, διεθνών ΜΜΕ υπάρχουν σκέψεις ώστε να εγκατασταθεί ηλεκτρικός κινητήρας στο όχημα.

Το σπορ αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί φέτος στην Έκθεση της Ντόχα στο Κατάρ. Στο Twitter οι Ταλιμπάν έχουν ανεβάσει και σχετικό βίντεο για να το προωθήσουν. Στο βίντεο εικονίζονται δεκάδες ισλαμιστές να το... χαζεύουν και να ακούν προσεκτικά τα πλεονεκτήματά του από κάποιον ειδικό.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid, ανεβάζοντας φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter, έκανε λόγο για... μια κίνηση τιμής για το Αφγανιστάν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ