ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Ανδριανός στη βουλή: Όποιος διαβάσει το βιογραφικό του Στρατηγού Π. Πούπουζα θα δει και τη διαδρομή του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:15:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη βουλή
Εισήγηση Ανδριανού στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του προτεινόμενου Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, Στρατηγού Παναγιώτη Πούπουζα, ο οποίος ευδοκίμως έχει υπηρετήσει ως Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας και ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του προτεινόμενου Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, Στρατηγού Παναγιώτη Πούπουζα, ο οποίος ευδοκίμως έχει υπηρετήσει ως Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας και ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όποιος διαβάσει το βιογραφικό του Στρατηγού Πούπουζα Παναγιώτη θα δει και τη διαδρομή του. Εγώ έχω να καταθέσω και μία προσωπική εικόνα της αποτελεσματικότητας και της ετοιμότητας που έχω διαπιστώσει όσο ήταν Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας αλλά και μετά, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου. Γι’ αυτό λοιπόν εύχομαι εξαρχής, μετά βεβαίως τη θετική εισήγηση της Επιτροπής, να επιτελέσει με πλήρη επιτυχία τα νέα του καθήκοντα, πετυχαίνοντας την εξάλειψη κάθε κηλίδας που αμαυρώνει την δημόσια εικόνα και τη λειτουργία αυτού του μεγάλου οργανισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βεβαίως στην πολύ μεγάλη τους πλειονότητα, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επιτελούν με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και συχνά και με αυτοθυσία το καθήκον τους. Και γι’ αυτό έχουν κατακτήσει δικαίως την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή των πολιτών. Το κοινωνικό έργο της ελληνικής αστυνομίας είναι τεράστιο, είναι ανεκτίμητο, και οφείλουμε με κάθε ευκαιρία αυτό να το αναδεικνύουμε, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πολλές φορές οι συνθήκες επιτέλεσης του αυτού του έργου είναι αντίξοες.

Όμως Στρατηγέ, κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να αναγνωρίσουμε επίσης ανοιχτά ότι υπάρχουν και οι ελάχιστοι, οι εξαιρέσεις, των διεφθαρμένων - όπως υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλους τους οργανισμούς - των αστυνομικών που δεν τιμούν την στολή τους, δεν τιμούν την αποστολή τους.

Στρατηγέ με τη διαδρομή σας, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα που προείπα, πιστεύω και ελπίζω όλα αυτά τα φαινόμενα να τα εξαλείψετε ή τα ελαχιστοποιήσετε - γιατί η εξάλειψη είναι κάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ουτοπικό – γιατί δεν έχουν το δικαίωμα αυτή οι κύριοι, οι ελάχιστοι οι οποίοι πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, να αμαυρώνουν το σημαντικό έργο των αντρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εύχομαι και πιστεύω, όπως είπα, ότι θα καταφέρετε με τη διαδρομή που έχετε στο Σώμα να αντιμετωπίσετε αυτά τα φαινόμενα γιατί πραγματικά έτσι δεν τιμούν κανέναν μας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ