ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας: Εφιάλτης η καθημερινότητα λόγω ακρίβειας με υπαίτιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. |
Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας
Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν οι Έλληνες πολίτες με την ακρίβεια να σαρώνει και την Κυβέρνηση να προσπαθεί μάταια να βαφτίσει το κρέας ψάρι ώστε να δώσει την εντύπωση στον κόσμο ότι ενδιαφέρεται να σώσει την ελληνική οικογένεια μέσα από βοηθήματα – παρωδία που μέχρι στιγμής, δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα για κανέναν.

Τα χαμηλά και μεσαία στρώματα βλέπουν τον ελάχιστο μισθό τους να εξανεμίζεται πολύ πριν βγει ο μήνας, σε όλα τα είδη διατροφής η τιμή των οποίων έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Το περιβόητο «καλάθι» που εφηύρε ο ανεκδιήγητος υπουργός της Υπανάπτυξης έχει γίνει πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ήδη ένας μισθωτός με μέσο εισόδημα, μετράει απώλειες στην αγοραστική του δύναμη λόγω πληθωρισμού, κοντά στο 40% . Βλέποντας την επέλαση νέων αυξήσεων και ανατιμήσεων και σε άλλα απαραίτητα αγαθά, ο μέσος Έλληνας βιώνει πλέον την καθημερινότητα σαν εφιάλτη.

Το κόστος της ενέργειας, φαινόμενο που πυροδοτεί όλες τις αυξήσεις, είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να μειωθεί σημαντικά. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει στα υπερκέρδη, την αισχροκέρδεια και το καρτέλ των εταιριών παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που διατηρεί και αυξάνει τις τιμές στα τρόφιμα αλλά και σε άλλα προϊόντα βασικής κατανάλωσης.

Είναι πλέον σαφές ότι οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποβλέπουν στην ευμάρεια και τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, αδιαφορώντας για τις αξεπέραστες δυσκολίες που βιώνει στο σύνολό της η κοινωνία. Το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού που μειώνει συνεχώς τους φόρους των μεγάλων επιχειρήσεων, ελπίζοντας σε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πλούτο ώστε αυτός να μοιραστεί στους εργαζόμενους, έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι αποτελεί άπιαστο στόχο, αφού ουσιαστικά δημιουργεί όλο και μεγαλύτερες ανισότητες.

Ως προς τη λειτουργία της Δημοκρατίας, ζούμε την εποχή που ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας ως χειραγωγούμενο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταπατούν το Σύνταγμα και ερμηνεύουν τα άρθρα του ακριβώς όπως συμφέρει την Κυβέρνηση. Ο κ. Ντογιάκος στο τεράστιο θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων παρεμβαίνει για να συγκαλύψει τις μεγάλες ευθύνες του πρωθυπουργού, αποδεικνύοντας ότι ο μόνος που πρέπει να φοβάται από τις έρευνες είναι ο ένοχος, δηλαδή ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ