ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Παράταση της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης για ένα τρίμηνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. | | |
Βυτιοφόρο
Παράταση έως την 31η Μαρτίου 2023 πήρε η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση ΓΔΟΥ 98/29.12.2022 σχετικά με την παράταση ισχύος της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 77/17-10-2022 (Β'5366) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Χορήγηση επιδότησης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης - Αντικατάσταση της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 76/13-10-2022 Κοινής Απόφασης (Β' 5331) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, παρατείνεται η επιδότηση για ένα τρίμηνο.

Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 0,12 € προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης. Με ΦΠΑ υπολογίζεται στα 15 λεπτά του ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα, παράταση πήρε και η προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyΘέρμανση θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 13 Ιανουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης


Την ανηφόρα παίρνουν οι λιανικές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης με τις επιβαρύνσεις να αυξάνονται από την Πρωτοχρονιά καθώς «ψαλιδίζεται» η κρατική επιδότηση στην αντλία, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό εάν θα συνεχιστεί η έκπτωση στην τιμή που δίνουν τα διυλιστήρια.

Την ώρα που οι τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν μέση τιμή 1,126 ευρώ ανά λίτρο σε πανελλαδικό επίπεδο, στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών εβδομάδων μετά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ενίσχυσε τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, με περαιτέρω στήριξη από τις περικοπές στην ενεργειακή παραγωγή των ΗΠΑ που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Το μπρεντ έφτασε στα 84,14 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό WTI στα 79,63 δολάρια. Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 5 Δεκεμβρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ