ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Στην τελευταία του κατοικία ο «βασιλιάς» του ποδοσφαίρου Πελέ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:26:00 μ.μ. |
Κηδεία Πελέ
Ο -πρόσφατα ορκισμένος- Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έφτασε σήμερα (14:00 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Σάντος προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Πελέ. 

Φτάνοντας κοντά στο στάδιο με ελικόπτερο, ο Λούλα, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία Ροζάντελα ντα Σίλβα και τον υπουργό Μάρτσιο Φράνκα είπε αμέσως τα συλλυπητήριά του στη χήρα του Πελέ όταν έφτασε κάτω από τη μεγάλη τέντα όπου εκτίθεται το φέρετρο. Στάθηκε δίπλα στο φέρετρο του Πελέ, ντυμένο με μια βραζιλιάνικη σημαία, στο κέντρο του γηπέδου ποδοσφαίρου.

«Λίγοι Βραζιλιάνοι έκαναν γνωστό το όνομα της χώρας μας όσο εκείνος», είπε ο Λούλα την περασμένη εβδομάδα μετά τον θάνατο του Πελέ. Στη συνέχεια, ο αρχηγός του κράτους παρακολούθησε μια σύντομη θρησκευτική τελετή μπροστά στο φέρετρο του Πελέ πριν από την αναχώρηση της νεκρώσιμης πομπής στους δρόμους της Σάντος, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00-και θα διαρκείσει μία ώρα-, και στη συνέχεια την ταφή.

Η τρίτη σύζυγος του Πελέ, Μαρτσία Τσιμπέλε Αόκι, ντυμένη στα μαύρα και με δάκρυα, πέρασε το χέρι της πάνω από το κεφάλι του ποδοσφαιριστή που παντρεύτηκε το 2016. Τρία από τα έξι επιζώντα παιδιά του Πελέ ήταν παρόντες.

Οι συγγενείς του απέτισαν συγκινητικό φόρο τιμής, κρατώντας τα χέρια γύρω από το φέρετρό του σε προσευχή.

Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι-σύμφωνα με τη Σάντος- πέρασαν από χθες στις 15:00 όταν ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος «Vila Belmiro».

Αφού ολοκληρώθηκε η 24ωρη αγρυπνία, η πομπή που ξεκίνησε μεταφέρει το φέρετρο του Πελέ πρόκειται να περάσει από τους δρόμους του Σάντος, περνώντας τη γειτονιά όπου ζει η 100χρονη μητέρα του, Σελέστ Αράντες, και καταλήγοντας στο νεκροταφείο Ecumenical Memorial Necropolis, όπου θα ταφεί σε ιδιωτική τελετή.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα του , πάσχοντας από γνωστικές διαταραχές, αγνοεί τον θάνατο του γιου της.

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο μέχρι τον θάνατό του την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών από νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, βρογχοπνευμονία και αδενοκαρκίνωμα του παχέος εντέρου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ