ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου: Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου κατά της αύξησης των δημοτικών τελών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. |
Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου
Σε μία εποχή, που η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός μαστίζει τα νοικοκυριά, που η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα στήριξης των πληττόμενων συμπολιτών μας, ο Δήμος Ναυπλιέων, χωρίς καμία αιτιολογία αποφάσισε να προβεί σε αύξηση των συντελεστών για τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας από 1,79€/τμ σε 2,49€/τμ για τα ακίνητα, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως κατοικίες και από 2,88€/τμ σε 3,58€/τμ για τα ακίνητα, που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πάσης φύσεως οικονομική δραστηριότητα. 

Με τον τρόπο αυτό, επιβαρύνονται με αναιτιολόγητες αυξήσεις οι ήδη πιεσμένες από την οικονομική κρίση και την πανδημία τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι, ενώ πλήττεται το σύνολο των δημοτών, που για μία ακόμα φορά καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος προβαίνει σε ανάθεση σε ιδιώτη της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων με κόστος, που για δύο έτη ανέρχεται στο ποσό των 2.606.420,64 €. Ο ίδιος ιδιώτης εξάλλου, «προικοδοτείται» με την χρήση και τεσσάρων απορριμματοφόρων του Δήμου για την εκτέλεση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Εύλογα, συνεπώς αναρωτίεται κανείς: Τυχαίο είναι άραγε το γεγονός, ότι τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού διπλασιάζονται σχεδόν την ίδια στιγμή που η αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου ανατίθεται σε ιδιώτη; Ποιος άραγε έχει την ευθύνη για την πρωτοφανή αυτή επιβάρυνση των δημοτών, όταν συστηματικά και επί σειρά ετών, απαξιώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου; Για ποιόν λόγο κρίθηκε επιβεβλημένη η αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε μια τόσο δύσκολη για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις εποχή;

Για όλους αυτούς τους λόγους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου ζητώντας την ακύρωση της υπ. αρ. 237/2022 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων.

Με την εν λόγω απόφαση αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Δημοτικά Τέλη, τα οποία καλούνται να καταβάλλουν οι δημότες του Δήμου μας, με αποτέλεσα η αύξηση να αγγίζει σχεδόν το 100% μέσα σε δύο μόλις έτη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου στέκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, που τόσο βαθιά έχουν πληγεί και πλήττονται και απαιτεί από τον Δήμο να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή του. Την ίδια στιγμή, καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ακυρώσει την απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακουφίζοντας με τον τρόπο αυτό όλους τους δημότες από παράνομες και αναιτιολόγητες υποχρεώσεις, που έρχονται να τους επιβαρύνουν.ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ