ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Άργος: Ξύπνησαν μνήμες από τότε που ο Άγιος Πέτρος επέστρεψε στον τόπο του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 π.μ. | |
Στιγμιότυπο από τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου  με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Πολιούχου και Προστάτου της πόλεως του Άργους, Αγίου Πέτρου. 

Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, άξιος γόνος του Άργους, που με τον μειλίχιο λόγο του συγκίνησε τον λαό που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό από νωρίς το απόγευμα. 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στη θύμησή μας πάντοτε, σαν τέτοια μέρα, τότε που ο Άγιος Πέτρος ευδόκησε να επιστρέψει στον τόπο του, βασταζόμενος στα σεπτά χέρια του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου του Β΄.

Εκείνη τη λαοθάλασσα που είχε κατακλύσει ολόκληρη την πόλη... εκείνη την πομπή που εκκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο και έφτασε πεζή στην πλατεία όπου είχε στηθεί εξέδρα και έγινε η επίσημη τελετή με προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, τον μακαριστό Δήμαρχο Άργους Βασίλη Μπούρη και όλους τους Μητροπολίτες, τον κλήρο και το λαό του Θεού..

Τα ρίγη συγκίνησης που νιώσαμε όλοι την ώρα που η λάρνακα έμπαινε μέσα στο ναό και οι ιερείς εναπέθεταν τον Άγιο στο θρόνο του..

Ας έχουμε την ευχή του μακαριστού Ιακώβου κι ας πρεσβεύει για όλους εμάς, μαζί με τον Άγιο Πέτρο, για "τα παιδιά" του, όπως μας είχε αποκαλέσει, σε μια άλλη επέτειο, το μακρινό 2013, λίγους μήνες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην επίγεια ζωή του.

Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ