ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου με την Όλγα Κεφαλογιάννη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:43:00 μ.μ. | | |
Δημήτρης Κωστούρος
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο είχε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου η βουλευτής Α΄Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη βρέθηκε στο Ναύπλιο για την εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε κεντρικά σημεία της πόλης μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Γιώργο Λυσίκατο και συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΜ.ΤΟ. συναντήθηκε με τον κ. Κωστούρο.
Την περίοδο που η κ. Κεφαλογιάννη διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού οι δυο τους είχαν στενή συνεργασία για θέματα τουριστικής προβολής του Δήμου Ναυπλιέων.
Στην σημερινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Νάντια Αναστασίου, Αλέκος Λυκομήτρος, Νίκος Χρόνης, Παναγιώτης Λέντζος, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Τάσος Ζαφείρης, ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Γιάννης Μπούνος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Νίκος Γεωργαντάς, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την τρέχουσα τουριστική περίοδο που αναμένεται να ξεκινήσει.

Η πρώην Υπουργός, αφού εξομολογήθηκε την αγάπη της για το Ναύπλιο, δήλωσε γοητευμένη με την πόλη λέγοντας πως είναι η ομορφότερη και εξέφρασε την επιθυμία να την επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων να της απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για την επίσκεψη αυτή.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δώρισε στην κα Κεφαλογιάννη ως δείγμα φιλοξενίας για τη παρουσία της στο Δήμο μας, μια αναμνηστική αρχαία τριήρης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός. Εκλέγεται βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2007 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Υπηρέτησε ως Υπουργός Τουρισμού από το 2012 ως το 2015 στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη. Από την πλευρά του πατέρα της κατάγεται από την ομώνυμη οικογένεια των Ανωγείων Ρεθύμνης με σημαντική δράση κατά τις Κρητικές επαναστάσεις του 19ου αιώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Εθνική Αντίσταση καθώς και με πολύχρονη παρουσία στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και είναι πρώτη εξαδέλφη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη. Από τη μητέρα της κατάγεται από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Βαρδινογιάννη και είναι ανηψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Αποφοίτησε το 1992 από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας πτυχίο (LLB) το 1997.Έπειτα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πρώτα στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων (LLM) στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου (King's College London) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998) και αργότερα στις Διεθνείς Σχέσεις στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης[1] (2006). Εκτός από την μητρική της ελληνική, γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1999. Έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε για μια διετία ειδική συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή σε νομικά θέματα[1] . Το 2004 προέβη στην ίδρυση του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Ρεθύμνου.[10]
Διετέλεσε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2009. Έχει διατελέσει γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Από το Δεκέμβριο του 2009 ήταν τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 μεταπήδησε στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών , επιτυγχάνοντας να αναδειχτεί πρώτη στην προτίμηση του εκλογικού σώματος, συγκεντρώνοντας 17.465 ψήφους. Εξελέγη στην ίδια περιφέρεια στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 που διεξήχθησαν με λίστα καθώς και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Στις 21 Ιουνίου του 2012, διορίστηκε Υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα», που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ