ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Γ.Γκιόλας: Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης θα ζει στη μνήμη όλων σαν ο ανιδιοτελής απλός στρατιώτης της αριστεράς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας
Στην κατάμεστη Αίθουσα του πανέμορφου και επιβλητικού κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, γνωστό και ως Μεγάλο Αρσενάλι στο κέντρο του λιμανιού των Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διοργάνωσε χθες 16 του Γενάρη εκδήλωση μνήμης για τον βουλευτή του κόμματος Αντώνη Μπαλωμενάκη που έφυγε από τη ζωή προ τριετίας σε ηλικία μόλις 65 ετών.


Η συγκίνηση υπήρξε έκδηλη και οι αναφορές όλων όσοι μίλησαν ηταν φορτισμένες συναισθηματικά αλλά συνάμα τόσο επαινετικές για το ποιον ενός μεγάλου πολιτικού ανδρός, ενός γλυκύτατου ανθρώπου και ενός γνήσιου αριστερού πολίτη.

Στο πάνελ που συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος και Χανιώτισσα στην καταγωγή Ευγενία Λουπάκη, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Δραγασάκης και η Νίκη Τρουλινου, συναγωνίστρια του Αντώνη από τα χρόνια της χούντας.
Μίλησε εγκωμιαστικά ο Γιάννης Δραγασάκης. Εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, της Περιφερειακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης, οι Βουλευτές Παύλος Πολάκης, Γιάννης Γκιόλας, Σωκράτης Βαρδάκης και οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βάλια Βαγιωνάκη, Γιώργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης. Επιστολές απέστειλαν ακόμη ο Ανδρέας Ξανθός και ο Μανώλης Θραψανιώτης.
Ο Γιάννης Γκιόλας, στενός φίλος του Αντώνη με τον οποίο ως Πρόεδρο,συνέπραξαν στις δύο Εξεταστικές Επιτροπές της προηγούμενης Βουλής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας και στην δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, αναφέρθηκε με συγκίνηση στον εξαιρετικό νομικό, τον σοβαρό και άξιο βουλευτή και στον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς και μεταξύ των άλλων είπε τα εξής:

Η συνεργασία μας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας υπήρξε υποδειγματική. Ο Αντώνης με την παρουσία του ανέδειξε αμέσως τις πλούσιες αρετές του. Ήταν άριστος νομικός και ταυτόχρονα ευφυέστατος, ευέλικτος και αποτελεσματικός.
Στα πολιτικά θέματα εύκολα αντιλαμβανόταν κανείς ότι ήταν συνειδησιακά αλλά και βιωματικά αριστερός. Με βαθιά κριτική και αναλυτική σκέψη διέκρινε αμέσως την βασική αντίθεση. Επικέντρωνε τις προσπάθειές του με σαφήνεια στο στόχο. Έδειχνε ευέλικτος αλλά παρέμενε ουσιαστικά αμετακίνητος στη μάχη του αγώνα. Τέλος, ήταν αποτελεσματικά συνθετικός δίνοντας λύσεις παρακάμπτοντας τυχόν εμπόδια.

Ως άνθρωπος για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε από κοντά, ήταν πάντα απλός και ευπροσήγορος. Συναναστρεφόταν με τον ίδιο απλό – ευγενικό και καλοσυνάτο τρόπο, τον πιο ταπεινό άνθρωπο του μεροκάματου μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μπορούσε να κερδίσει τον συνομιλητή του και έκανε πολύ εύκολα φιλίες και σχέσεις , που όταν τον εμπιστεύονταν και του άνοιγαν την καρδιά τους, διατηρούνταν μακροχρόνια.
Από το χώρο της πολιτικής δεν επεδίωξε μικροκομματικά κέρδη, προσωπική καταξίωση ή επικράτηση. Ό,τι έκανε, γινόταν από γνήσια, αληθινή και ανόθευτη συναίσθηση του καθήκοντος και της συνείδησής του. Έμπαινε πάντα στη μάχη, από όποια θέση τον καλούσαν. ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ – ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ!»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δείτε την ομιλία του Γ. Γκιόλα εδώ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ