ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ανδριανός στην εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας: Η θετική πορεία της χώρας δεν πρέπει να ανακοπεί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:54:00 μ.μ. |
Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο. Στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Θέλω πρώτα απ’ όλα να καλωσορίσω στο Ναύπλιο και την Αργολίδα την υπουργό και φίλη Όλγα Κεφαλογιάννη, με την οποία μας συνδέουν κοινοί αγώνες και η σταθερή δέσμευση έναντι της πατρίδας και της παράταξης.

Και βεβαίως, θέλω να ευχηθώ σε όλες και όλους σας καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε σας και τις οικογένειές σας, και καλή δύναμη στη μάχη που έχει ξεκινήσει για τη νέα νίκη που θα φέρει ξανά φέτος τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτοδύναμα στο τιμόνι της χώρας.

Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά την κρισιμότητα αυτών των εκλογών. Το αποτέλεσμά τους θα κρίνει την πορεία της χώρας και της κοινωνίας όχι μόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά πολύ πιο μακροπρόθεσμα.

Αφενός, γιατί η προσπάθεια που καταβάλλει σήμερα η Κυβέρνηση για την ανάταξη της χώρας δεν πρέπει να σταματήσει. Μέσα σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια, είχαμε βεβαίως να αντιμετωπίσουμε πολλές και δύσκολες κρίσεις: το μεταναστευτικό και την εργαλειοποίησή του από την Τουρκία του Ερντογάν, τον κορονοϊό, την εισβολή στην Ουκρανία και τις συνέπειές της στις τιμές της ενέργειας και των αγαθών.

Και παρ’ όλα αυτά, παρά τις τεράστιες αυτές εξωγενείς πιέσεις, η Ελλάδα όχι μόνο στάθηκε στα πόδια της, αλλά και δέχεται για τις επιδόσεις της τα εύσημα διεθνώς. Το φορολογικό βάρος μειώνεται, η οικονομία παρά τη συγκυρία αναπτύσσεται, το δημόσιο χρέος μειώνεται κι αυτό ως ποσοστό του ΑΕΠ, η χώρα επιστρέφει δυναμικά στην ομάδα των κανονικών ανεπτυγμένων οικονομιών.

Αναγκαίο επόμενο βήμα, είναι η ουσιαστική ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών που σήμερα υφίστανται τις συνέπειες τόσο της ακρίβειας, όσο και δομικών αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν η πρώτη τετραετία είχε ως στόχο τη μείωση των φόρων, η δεύτερη πρέπει να έχει ως στόχο την ενίσχυση των εισοδημάτων. Και για να ενισχυθεί το πραγματικό εισόδημα των Ελληνίδων και των Ελλήνων χρειάζεται πραγματική και δυναμική οικονομική ανάπτυξη, χρειάζεται ένα πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την υγιή επιχειρηματικότητα, που θα στέκεται δίπλα στον αγρότη, τον μαγαζάτορα και τον ελεύθερο επαγγελματία μειώνοντας σταθερά το βάρος που επωμίζονται, που μέσα από την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας θα καταφέρει, χωρίς να αυξήσει φόρους, να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα ώστε να αναβαθμιστούν οι κρατικές υπηρεσίες προς τον πολίτη – η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια.

Αυτή η πορεία λοιπόν δεν πρέπει και δεν μπορεί να ανακοπεί από όσους πρόσφατα μόλις δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς, από όσους μέσα στην ιδεοληψία τους, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα για το μεγάλο βήμα που θα δώσει προοπτική και μέλλον στην πατρίδα.

Υπάρχει όμως και ένας δεύτερος, εξίσου σημαντικός λόγος που αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες με την ολοένα και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Μπροστά σ’ αυτή την πολύ πραγματική κατάσταση, η αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη δυναμική απάντηση. Είναι η μόνη απάντηση που ακυρώνει μια και καλή κάθε επιβουλή προς τα δίκαια και τα συμφέροντα της πατρίδας μας και διασφαλίζει τους όρους για την περαιτέρω αναβάθμιση της διεθνούς μας θέσης.

Φίλες και φίλοι,

Γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω από τώρα τη δέσμευση και την αυτοπεποίθηση με την οποία θα δώσουμε μαζί τον αγώνα για τη νέα νίκη. Τον αγώνα να πείσουμε τους συμπολίτες μας που ακόμη έχουν αμφιβολίες. Για να χτίσουμε και στην Αργολίδα τη μεγάλη πολιτική πλειοψηφία για τον τόπο και την πατρίδα μας.

Σ’ αυτό τον αγώνα έχουμε ένα διπλό πλεονέκτημα. Δεν είναι μόνο η σύγκριση ανάμεσα στα πεπραγμένα και τα αποτελέσματα αυτής της κυβέρνησης και της προηγούμενης. Είναι πολύ περισσότερο η συνέπεια, η αποτελεσματικότητα, η ειλικρίνεια, η υπευθυνότητα, η εθνική στάση, η μετριοπάθεια, η επιδίωξη της σύνθεσης και της ομοψυχίας που χαρακτηρίζουν όχι μόνο τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αποτελούν τους σταθερούς και διαχρονικούς γνώμονες της παράταξής μας.

Καμία λοιπόν ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Το μήνυμα, προς το εσωτερικό και το εξωτερικό θα είναι ξεκάθαρο: ακόμη τέσσερα χρόνια σταθερότητας και ανάπτυξης, προοπτικής και αποτελέσματος.

Καλή δύναμη λοιπόν σε όλες και όλους στον αγώνα που από κοινού θα δώσουμε τους ερχόμενους μήνες. Καλή δύναμη στον αγώνα που θα επισφραγίσει την πορεία της πατρίδας και της κοινωνίας μας προς το μέλλον που αξίζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες!».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ