ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Οι New York Times προτείνουν τα Μέθανα ως ιδανικό προορισμό για το 2023 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 μ.μ. |
Λουτρόπολη Μεθάνων
Οι πρώτες ημέρες του χρόνου είναι η κατεξοχήν εποχή για νέους στόχους- άσχετα αν αυτοί «ξεθωριάζουν» στη συνέχεια- σε διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς, τα ταξίδια, για αυτό και δημοσιεύονται πολλές λίστες με τους ιδανικούς προορισμούς. Και για τους New York Times, τα Μέθανα είναι ένα από τα μέρη που θα έπρεπε να επισκεφθεί κανείς φέτος.

Η αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε μια λίστα με 52 μέρη που προτείνει να επισκεφθούν οι αναγνώστες της αυτή τη χρονιά, επιλέγοντας προορισμούς που είναι ιδανικοί για την κουζίνα τους, την κουλτούρα, για περιπέτεια ή χάρη στη φυσική ομορφιά τους. Στην 39η θέση αυτής της λίστας, βρίσκονται τα Μέθανα.
«Για πεζοπορία, βόλτα ή τρέξιμο στην εποχή του Χαλκού και μετά μια βουτιά σε αρχαία ιαματική πηγή», γράφουν οι New York Times εξηγώντας τους λόγους που θα έπρεπε να επισκεφθεί κανείς τη συγκεκριμένη χερσόνησο.

«Αν και σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στους τουρίστες, η περιοχή εξελίσσεται σταδιακά, εν μέρει χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητά της ως προορισμός για πεζοπορία», σημειώνει το δημοσίευμα.
«Τα τελευταία χρόνια, ομάδες ντόπιων έχουν καταφέρει να ξανανοίξουν και να χαρτογραφήσουν παλιές διαδρομές, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή, δημιουργώντας μονοπάτια πεζοπορίας που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο», συνεχίζει.

«Οι επισκέπτες σε αυτή την ηφαιστειακή χερσόνησο μπορούν επίσης να απολαύσουν πολλές ιαματικές πηγές, η πιο ενδιαφέρουσα από τις οποίες είναι μια αρχαία- και πρόσφατα ανακαινισμένη- γνωστή ως Λουτρά Παυσανία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος», καταλήγουν οι New York Times για τα Μέθανα.

Στην κορυφή της λίστας της εφημερίδας, με τους προτεινόμενους προορισμούς για το 2023, είναι το Λονδίνο και το δημοσίευμα σημειώνει μεταξύ πως η πολύβουη πόλη προετοιμάζεται για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Πριν από λίγες ημέρες, σε αντίστοιχη λίστα που δημοσίευσε, το CNN συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023. Επίσης, το αμερικανικό δίκτυο πρόσφατα «ανακάλυψε» τους 21 υποτιμημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, βάζοντας στη σχετική λίστα την Πάτμο και το Ζαγόρι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ