ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Μαθητές του 2ου Λυκείου Άργους ενημερώθηκαν για τις αρχαίες χάλκινες πινακίδες που βρέθηκαν στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:45:00 π.μ. | |
ΚΕΣ Χάρβαρντ
Την Τρίτη 31/01/23 μαθητές της α' τάξης του 2ου Λυκείου Άργους (στα πλαίσια της υλοποίησης δράσης η οποία αφορά την μελέτη αρχείων και αρχαίων χάλκινων πινακίδων οι οποίες ανακαλύφθηκαν στο Άργος) επισκέφτηκαν το ΚΕΣ του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στο Ναύπλιο. 
Ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του κέντρου κα Γκόγκα Ματίνα για τις δράσεις και τα προγράμματα του κέντρου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσβαση στις ψηφιακές βιβλιοθήκες του κέντρου και στον πλούτο των πηγών τις οποίες ένα μαθητής , φοιτητής ή ερευνητής μπορεί να αξιοποιήσει.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη του συλλόγου Αργείων ο "Δαναός" στο Άργος όπου ξεναγήθηκαν από το πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωτσοβό Σωτήρη και ενημερώθηκαν για τα αρχεία της βιβλιοθήκης όπου μπορεί κανείς να μελετήσει φύλλα των τοπικών εφημερίδων του Άργους από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Η εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο χώρο του οικοπέδου στο κέντρο του Άργους όπου έγινε η μεγάλη ανακάλυψη των αρχαίων χάλκινων πινακίδων πριν από 20 χρόνια περίπου.
 Η φιλόλογος του σχολείου μας κα Κρέκα Αναστασία η οποία υπήρξε μέλος της αρχαιολογικής ομάδας ανασκαφής του χώρου, έκανε μια σύντομη παρουσίαση του χρονικού και των ευρημάτων της αρχαιολογικής ανασκαφής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ