ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Υψηλό το επίπεδο των μαθητών του 2ου Λυκείου Ναυπλίου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πειραμάτων φυσικών επιστημών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:06:00 μ.μ. | |
Πανελλήνιος διαγωνισμός πειραμάτων φυσικών επιστημών
Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου συγχαίρουν τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που έλαβαν μέρος στη 2η φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού πειραμάτων φυσικών επιστημών το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 στην Αθήνα. 

Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές Α΄ και Β ́ Τάξης Λυκείου οι οποίοι διαγωνίζονται σε τριμελείς ομάδες στη διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

 Η 2η φάση πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη των δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 3η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (EOES) στη Ρίγα της Λετονίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου Αθηνά Αυγουστοπούλου, Νικόλαος Κρητικός και Μαριδώρα Ντρέου αρχικά κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τοπικό προκριματικό διαγωνισμό που διεξήχθη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Αργολίδας. 

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγητές και καθηγήτριες του κλάδου ΠΕ04 του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες μας επέδειξαν συνεργατικότητα, ευφυΐα, γνώση και κατανόηση των απαιτήσεων μιας πρωτότυπης άσκησης αντίληψης και δεξιοτήτων στα πειράματα των Φυσικών Επιστημών. Το γεγονός ότι στην πειραματική εξέταση στο μάθημα της Φυσικής οι μαθητές μας πέτυχαν την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία πανελλαδικά, επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο της ομάδας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην κ. Μανουσάκη Κλεοπάτρα, υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Αργολίδας, τόσο για την άψογη διοργάνωση του τοπικού διαγωνισμού όσο και για την διδακτική προετοιμασία των μαθητών μας για τη 2η φάση, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες.

Συγχαρητήρια, τέλος, αξίζουν στο ΓΕΛ Νάξου και το Πρότυπο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων για την πρωτιά και καλή τύχη ευχόμαστε στην ελληνική εκπροσώπηση στην τελική φάση στη Λετονία!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ