ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

3,8 εκατ. ευρώ για δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας σε Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κόρινθο και Σπάρτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 π.μ. | | | | |
Ιδέα
Η δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 3.824.115 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ 2014 – 2020, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Το πιο πάνω έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο “Δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” στον άξονα προτεραιότητας 1 “Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας” ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το έργο αφορά στη δημιουργία δομών για την ανάδειξη και υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνολικά, θα διαμορφωθούν 5 δομές, με την κεντρική στην Τρίπολη και τις υπόλοιπες 4 -περιφερειακές δομές- σε Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κόρινθο και Σπάρτη.

Κύριος στόχος του έργου είναι η έμπρακτη προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ευρύτερα η ανάδειξη πρωτότυπων καινοτόμων ιδεών, οι οποίες μπορούν να παρουσιάσουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, το έργο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην εμπορική αξιοποίηση αποτελεσμάτων τεχνολογικής και μη τεχνολογικής καινοτομίας, για την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση του ανταγωνισμού των ελληνικών επιχειρήσεων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ