ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Στα ύψη οι προκρατήσεις στο Ναύπλιο για το 3ήμερο της Αποκριάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 μ.μ. | | |
Απόκριες
Την καλή πορεία που παρουσιάζει η φετινή χειμερινή σεζόν στον τουρισμό θα επιβεβαιωθεί, όπως δείχνουν τα δεδομένα, και το τριήμερο της αποκριάς, με τις προκρατήσεις να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τους ταξιδιώτες να επιλέγουν ταξίδι στο βουνό και τις περιοχές με καρναβαλική… παράδοση και εκδηλώσεις.

Για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, λοιπόν, από τα μέσα του Ιανουαρίου οι προκρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αγγίζουν ακόμη και το 89%.

Επίσης, μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και σε μη δημοφιλείς για την εποχή προορισμούς, όπως η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, η Ναύπακτο και βέβαια η Αχαϊκή πρωτεύουσα, η Πάτρα, η βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ποσοστά προκρατήσεων θα καταγράψουν ραγδαία αύξηση μετά τις 10 Φεβρουαρίου, αγγίζοντας ακόμη και το 100% στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένουμε μεγάλη κινητικότητα και σε «θερινούς» προορισμούς της Πελοποννήσου.

Οι προκρατήσεις ανά περιοχή


Στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (24/2-27/2) αγγίζουν το 70%. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 486€ έως 906€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 50 τ.μ. κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 90 τ.μ.

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Πλέον, το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου, καταγράφει προκρατήσεις στο 76% για το τριήμερο. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 518€ για κατοικία 40-45 τ.μ. σε απόσταση 180 μέτρων από τη κεντρική πλατεία και μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις, όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατων, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 85%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 341€ έως 391€ για κατοικίες 80 τ.μ.-120 τ.μ. σε απόσταση έως 1,3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Στα Καλάβρυτα οι προκρατήσεις αγγίζουν το 89%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 651€ έως 911€. Η ανώτατη τιμή αφορά διαμέρισμα 140 τ.μ. με 3 Υ/Δ που μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο, τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας αγγίζουν το 71%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 690€ έως 828€ για τρεις διανυκτερεύσεις.
Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία. * Αρχοντικό/Διαμέρισμα για 6-8 άτομα, 3- 4 Υ/Δ

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας, με τις προκρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα να αγγίζουν το 88% για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με το νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€. Οι αρκαδικοί προορισμοί διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80 τ.μ. -120 τ.μ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες της αποκριάς και να βρεθούν κοντά στη φύση, όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προκρατήσεις έχουν αγγίξει το 72%, με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 549€ έως 864€.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 62%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80 τ.μ.-90 τ.μ. σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προκρατήσεων της τάξεως του 71% για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 201€ έως 400€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Η Ναύπακτος, ο προορισμός που κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας και παράλληλα διαθέτει χειμερινούς και θερινούς προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, την Πάτρα και παράλληλα προσεγγίσιμος μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τους Αθηναίους, καταγράφει ποσοστό προκρατήσεων της τάξεως του 78%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνονται από 207€ έως 359€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στην Καστοριά οι προκρατήσεις αγγίζουν το 77%, με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 425€ έως 672€ για κατοικίες έως 600 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας οι προκρατήσεις αγγίζουν το 55% και το κόστος διαμονής για τρεις ημέρες από 276€ έως 414€ για κατοικίες 100 τ.μ.-110 τ.μ. σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Το… αδιαχώρητο στην Πάτρα - Στο 98,6% οι προκρατήσεις

Τα δεδομένα δείχνουν ότι πολλοί θέλουν να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών και να ζήσουν στιγμές μοναδικές, με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί. Οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 60.000 καρναβαλιστές σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού Τύπου.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής αποτελεί την πιο όμορφη στιγμή. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, καθώς και με τα άρματα που τους συνοδεύουν, θα στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου.
 
Τα ποσοστά προκρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 729€ έως και 1.715€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64 τ.μ. σε απόσταση 3,2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95 τ.μ. στο κέντρο της πόλης.

Φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που κινήθηκαν άμεσα και οργάνωσαν τη συμμετοχή του στο Πατρινό Καρναβάλι, που μετά από τρία χρόνια «απουσίας» επιστρέφει δυναμικά και έτοιμο να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ