ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στηρίζει και συμμετέχει στη διαμαρτυρία των μαθητών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:59:00 μ.μ. | |
κινητοποίηση
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στηρίζει την κινητοποίηση - διαμαρτυρία των μαθητών του Σχολείου μας και τα αιτήματά τους και ΚΑΛΕΙ τα μέλη του στην μουσική διαμαρτυρία στο Ναύπλιο, την Τετάρτη 15/2/2023 .

Η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) στις 10:30 πμ.

Από εκεί θα ξεκινήσουν μουσικά δρώμενα από τους μαθητές με κατεύθυνση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και την Περιφέρεια Αργολίδας όπου αντιπροσωπεία μαθητών θα καταθέσει τα παρακάτω αιτήματα :

1. Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

2. Άμεση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των σχολικών υλικοτεχνικών υποδομών και ανέγερση της νέας κτιριακής εγκατάστασης.

3. Να αποσυρθεί άμεσα το προεδρικό διάταγμα 85 / 2022 .

4.Συγγραφή και δωρεάν παροχή εγχειριδίων μελέτης, για τα μαθήματα που εξειδικεύονται στην μουσική εκπαίδευση.

5. Αναγνώριση σπουδών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων, στα αντικείμενα της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα σε ωδεία.

6. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την σωστότερη διεξαγωγή των μαθημάτων."

Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη και με την απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που ομόφωνα στηρίζει και συμμετέχει στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που έχουν κηρύξει οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ την Τετάρτη 15 του Φλεβάρη και καλεί τα μέλη της σε οργάνωση και μαζική συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Επιπλέον διεκδικούμε:

· Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής καθώς επίσης στηρίζουμε το αίτημα των εκπαιδευτικών μας για κατάργηση της αξιολόγησης.

· Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

· Οι ωρομίσθιοι που δεν ανήκουν στην ΠΕ κατηγορία να προσλαμβάνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

· Κατάργηση του άρθρου Θ10α του Ν10491 ώστε να μην υπάρχει διάκριση των μαθητών των μουσικών γυμνασίων και οι μαθητές τους να προάγονται όταν έχουν Μ.Ο.13 στα μαθήματα γενικής και μουσικής παιδείας όπως ορίζεται και για τα υπόλοιπα γυμνάσια.

Το ΔΣ του Συλλόγου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ