ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Απινιδωτές ψάχνει όλη η Ελλάδα για να γίνουν οι αγώνες - Απάντηση της ΕΠΟ στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. | | |
Πρώτες βοήθειες
Χαμός επικρατεί μετά την απόφαση της ΕΠΟ, εφεξής και λόγω των δύο θανάτων ποδοσφαιριστών εν ώρα αγώνα σε Καρδίτσα και Ναύπλιο, οι αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλήματων να διεξάγονται υπό την προϋπόθεση ύπαρξης απινιδωτή στα γήπεδα.

Από προχθές όλοι οι γηπεδούχοι και οι πρόεδροι των ΕΠΣ ψάχνουν για να εξασφαλίσουν απινιδωτές, είτε απευθυνόμενοι στους δήμους, είτε απευθυνόμενοι σε άλλες ομάδες, είτε όπου πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν!

Η ΕΠΟ κάλυψε το κενό της προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης, που αφορούσε μόνο τα δημοτικά γήπεδα και με νέα ανακοίνωση διευκρινίζει ότι “ουδείς αγώνας θα διεξαχθεί σε γήπεδα στα οποία δεν υπάρχει απινιδωτής. 

Αυτονόητο είναι ότι στα γήπεδα, στα οποία υπάρχουν απινιδωτές, οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά.”Επίσης η ΕΠΟ απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ ως εξής:

“Σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής.

Η ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών (ΚΥΑ) ορίζει με σαφήνεια τις προδιαγραφές των γηπέδων και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους για να λάβουν άδεια τέλεσης αγώνων. 

Στο άρθρο 12 παράγραφος 2 της ΚΥΑ αναφέρεται ότι «θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια των αγώνων», όρος που σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται στους χρήστες των γηπέδων, αφού σε κανένα σημείο της σχετικής νομοθεσίας (ΚΥΑ) δεν ορίζονται υποχρεώσεις των χρηστών των γηπέδων, παρά μόνο οι υποχρεώσεις των αρμόδιων τήρησης των όρων αδειοδότησης των γηπέδων και του λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Η απόδοση λοιπόν του όρου «εξασφαλίζεται» στους χρήστες των γηπέδων είναι παντελώς αυθαίρετη. Σύμφωνα, άλλωστε, με το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος το Kράτος είναι εκείνο που μεριμνά για την υγεία των πολιτών.” 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ