ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Δ.Α.Σ. Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ναυπλίου: Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον επισιτισμό έχουμε δικαιώματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:46:00 μ.μ. | |
Δ.Α.Σ.
Στις 22 του μήνα με απόφαση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής αποφασίστηκε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας. 

Για την διεκδίκηση:

· Της υποχρεωτικής εφαρμογής των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

· Ξεπάγωμα των τριετιών

· Κανένας συμψηφισμός των επιδομάτων

Η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση ήταν με καταστολή. Οι συνάδελφοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τι άλλο; Από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό ενός συναδέλφου και την σύλληψη δύο άλλων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Φαίνεται πως η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, έχουν γρήγορα αντανακλαστικά, όσον αφορά την καταστολή, αλλά οι αρμόδιες αρχές σφυρίζουν αδιάφορα όταν αφορά, όμως ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, στους χώρους δουλειάς, τις περισσότερες των περιπτώσεων θανατηφόρα, βάζοντας μόνιμα πλάτη στην κάλυψη του κάθε εργοδότη.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι.

Έχουμε μπροστά μας μια νέα σεζόν που προβλέπετε ιδιαίτερα ευοίωνη σχετικά με τις άφιξης και τα έσοδα που προβλέπουν τα επιτελεία των εργοδοτών. Όμως δεν προβλέπετε ευοίωνη για εμάς. Αφού εμείς θα βγάλουμε την δουλειά, εμείς θα δουλεύουμε ήλιο με ήλιο και ο μισθός μας δεν θα φτάνει να βγει ούτε το πρώτο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα, γιατί θα τον έχει «φάει» η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

Γι’ αυτό, δεν είναι αργά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το ποιοι μπαίνουν μπροστά στην μάχη για την οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε σημείο της χώρας, αντιμετωπίζοντας με θάρρος και με πείσμα το κράτος των εργοδοτών, ενώ κάποιοι άλλοι όπως η διοίκηση του σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου, τρία χρόνια τώρα δεν έχει βγάλει άχνα για τίποτα.

Έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να ακουστεί δυνατά από εμάς όλους, ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον επισιτισμό έχουμε δικαιώματα, έχουμε ανάγκη καθένας και καθεμία από εμάς να μην αμείβεται κάτω από 825 ευρώ, έχουμε ανάγκη να δουλεύουμε 5θήμερο- 8ωρο με συνεχόμενα ρεπό, να πληρωνόμαστε τις Κυριακές, τις αργίες και τα νυχτερινά που δουλεύουμε και είμαστε μακριά από τις οικογένειες μας. Έχουμε ανάγκη να έχουμε συγκεκριμένη ειδικότητα και καθήκοντα, να λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή μας κατάσταση, η ανθυγιεινή και εξειδικευμένη εργασία που προσφέρουμε, η εμπειρία που έχουμε. Και όλα αυτά να είναι κατοχυρωμένα μέσα από μία συλλογική σύμβαση που θα καλύπτει τις ανάγκες μας αυτές.

ΔΑΣ Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ