ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Σεμινάριο από την Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Βυζαντινό Μουσείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. | | |
πρόσκληση
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας, υλοποιώντας ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων, οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 7 (Π.Ε.7) «Ο πολιτισμός ως μέσο για την προώθηση της ποικιλομορφίας, της κοινωνικής ένταξης και της ίσης μεταχείρισης των ατόμων με αναπηρία», πρόκειται να υλοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εργαστήριο με θέμα: «Η συνεισφορά του πολιτισμού στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις». Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία και η συμπερίληψη καλών πρακτικών για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στη βάση των απαιτήσεων του άρθρου 30 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη και εκπροσώπους των εργαζομένων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, σε επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα, καλλιτέχνες με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, αλλά και σε άτομα με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση.

Το εργαστήριο, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα λάβει χώρα στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, «Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων & Εκδηλώσεων» (Στρατώνες
Καποδίστρια, Άργος, Τ.Κ. 212 00), τη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 10:00 έως 15:00.

Το εργαστήριο θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα: www.esamea.gr.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ