ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Επιστολή αναγνώστη: Δεν περιμένουμε θαύματα αλλά προτάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής της Βερβερόντας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 π.μ. | |
Παραλιακό μέτωπο Βερβερόντας
"Εκτιμώντας την ευαισθησία την οποία δείχνετε για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν επιμέρους ενότητες της Αργολίδας, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ σε μιά πρόσφατη δημοσιευση σας που αφορά την ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή της Βερβερόντας Πορτοχελίου του Δήμου Ερμιονίδας .

Ο Δήμος Ερμιονίδας, σε συνέχεια του από 30.12.2021 δελτίου Τύπου, εξασφάλισε την διενέργεια Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών με τίτλο: «Ανάπλαση & Ανάδειξη της οδού Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας του Δ. Ερμιονίδας», που ολοκληρώθηκε με επιτυχία εδω και δύο μήνες. Δόθηκαν τρία βραβεία και περιμένουμε με έκδηλη ανυπομονησία να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την εξασφάλιση πόρων για την υλοποίηση του έργου .
 
Η εικόνα που εμφανίζει το παραλιακό μέτωπο της Βερβερόντας, αυτός ο φυσικός Παράδεισος που στερείται όμως πλήρως οποιασδήποτε μορφής υποδομών είναι επιεικώς απογοητευτική . Καθώς διατηρώ εξοχική κατοικία εδώ και 55 χρόνια στην περιοχή ,εκτιμώ ότι δικαιούμαι και εγώ και οι εκατοντάδες και το θέρος χιλιάδες κάτοικοι της να πάψουμε να νοιώθουμε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας με ένα απελπιστικό οδικό δίκτυο, με προβλήματα στην ύδρευση, τον φωτισμό, την καθαριότητα ,την ανυπαρξία υποδομών στην ομορφότερη παραλία της περιοχής και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής απο την Ριβιέρα της Αργολίδας , το πολύβουο και παγκόσμιο τουριστικό κέντρο του Πορτοχελίου.

Δεν περιμένουμε θαύματα αλλά προτάσεις, καθώς θα μπορούσαμε με διάφορους τρόπους ( επαφές, γνώσεις, συνεισφορές , χορηγίες) να βοηθήσουμε στην υλοποίηση του έργου.

Ελπίζουμε σε σημαντικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από τους αρμοδίους ,καθώς η αναβάθμιση της περιοχής της Βερβερόντας θα ολοκληρώσει την σίγουρα υποβαθμισμένη εικόνα της λιμνοθάλασσας και της Παραλίας Βερβερόντας, με πολλαπλά κέρδη για τους μονίμους κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες

Κλείνοντας αναρωτιέμαι σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση της έκτασης αυτού ακριβώς του επικλινούς ακινήτου των 622 στρεμμάτων που έχει το ΤΑΙΠΕΔΣ στην κατοχή του και εδώ και χρόνια με απεριόριστη θέα στην περιοχή «Βερβερόντα» του οικισμού Πορτο Χέλι της Αργολίδος και το οποίο έχει περάσει από σαράντα κύματα ( τουριστικές κατοικίες.. αεροδρόμιο τύπου Β΄ κ.α) .
Ελπίζω η ανάπλαση να υλοποιηθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερά για το καλό όλων .

Καλή Σαρακοστή και καλό καλοκαίρι !!"

Με εκτίμηση

Γιάννης Ξυναριανός
Ταξίαρχος ε.α ΕΛ.ΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ