ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Βουλευτής Αργολίδας Γ. Γκιόλας: Να μονιμοποιηθούν οι Εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. |
Βουλευτής Αργολίδας Γ. Γκιόλας
Αναφορά κατέθεσε σήμερα 2 Φεβρουαρίου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, με αφορμή την επιστολή – αίτημα του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Με Νομοθετικές ρυθμίσεις σε εργαζόμενους σε παρεμφερείς Φορείς όπως το Εθνικό Κτηματολόγιο και το «Βοήθεια στο Σπίτι» ρυθμίστηκαν οι εργασιακές τους σχέσεις και πλέον από ορισμένου χρόνου κατέχουν πλέον οργανικές θέσεις.

Κρίνεται δίκαιο να ρυθμιστούν και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που εκκρεμεί εις βάρος τους.

Ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

2-2-2023

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Να μονιμοποιηθούν οι Εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών»

Με την παρούσα αναφορά σας κοινοποιώ την με αρ. πρωτ. 01/1-2-2023 επιστολή του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με την οποία αναφέρεται το αίτημά των εργαζομένων να λυθεί η εργασιακή τους ομηρία που παρατείνεται με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να μονιμοποιηθούν ή τουλάχιστον να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε Αορίστου χρόνου όπως έγινε και με άλλες κατηγορίες εργαζομένων, σαν αυτούς που απασχολούνται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και αυτούς απασχολούνται στο Εθνικό Κτηματολόγιο (ΕΚΧΑ).

Οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών αισθάνονται –και δικαίως- ότι αντιμετωπίζονται με άλλα μέτρα και σταθμά από την Πολιτεία, η οποία φρόντισε με Νομοθετική ρύθμιση να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου σε εργαζόμενους άλλων φορέων.

Ζητούν δε, το αυτονόητο δηλαδή με μια απλή Νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν, εντασσόμενοι και αυτοί σε οργανικές θέσεις.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1)Η με αρ.πρωτ. 1/ 1-2-2023 επιστολή του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2023

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ