ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ένα νέο έργο τέχνης στο Δημοτικό Σχολείο Τολού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. | | | |
ΈΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ
Το Δημοτικό Σχολείο Τολού προσέλκυε πάντοτε τους περαστικούς που εντυπωσιάζονταν από τη θέα ενός γλυπτού κατασκευασμένου αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά. 
Το χταπόδι, έργο του γνωστού εικαστικού Francesco Moretti και σήμα κατατεθέν του σχολείου, κοσμεί το κτίριο από το 2015 και απεικονίζει την αδιαχώριστη σχέση φροντίδας και αγάπης του ανθρώπου για το φυσικό περιβάλλον.
Με αφορμή το δημιούργημα του Francesco, ο Διευθυντής του σχολείου, Κωνσταντίνος Τοκατλίδης σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αποφάσισαν να υλοποιήσουν μαζί του άλλο ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ. 
Αυτή τη φορά το σχέδιο το ανέλαβε η Λένια Χρυσικοπούλου, καθηγήτρια τέχνης και εικαστικός και με την τεχνική βοήθεια του Francesco το υλοποίησε.
Το νέο έργο τέχνης, μια τοιχογραφία που υμνεί την ισότητα, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα ενώ απορρίπτει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, έρχεται να αναδείξει τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονέων σε ένα σχολείο πολυπολιτισμικό που θέλει να εμφυσήσει τις αρχές αυτές στους μαθητές του. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ