ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Μέρες γλεντιού και ξεγνοιασιάς στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | |
Απόκριες
Η προσμονή μεγάλη, η διάθεση ακόμα μεγαλύτερη μετά την απουσία λόγω πανδημίας, με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις να είναι και πάλι γεγονός!

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, προσκαλούν όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις. Κέφι, χορός, παιχνίδια, έθιμα και παραδόσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ευχάριστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα… αποκριάτικα μέτωπα!

Για τις Απόκριες 2023, πρωταγωνιστές θα είναι και φέτος τα παιδιά! Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία του Παραλίου Άστρους, φορώντας τη στολή τους και το πιο λαμπερό τους χαμόγελο θα διασκεδάσουν στο παιδικό καρναβαλικό πάρτι με δραστηριότητες όπως μπαλονοκατασκευές, ξυλοπόδαρους, face painting και πολλά άλλα.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία Άστρους μικροί και μεγάλοι στην καρναβαλική παρέλαση θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό χορεύοντας και γελώντας. Ξέφρενο κέφι, ασταμάτητος χορός, θετική διάθεση! Η καρναβαλική γιορτή θα καταλήξει στην πλατεία, που με την δύναμη της φωτιάς το γλέντι θα κρατήσει μέχρι το πρωί!

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου σειρά έχει το «Τσακώνικο Καρναβάλι» του Αγίου Ανδρέα που διαφοροποιείται με το σκωπτικό του ύφος, την πολιτική σάτιρα και την αναπαράσταση ηθών και εθίμων της τσακωνιάς. Θα ακολουθήσει χορός, τσίκνισμα, «σκαστά μακαρόνια» και άφθονο κρασί.

Την σκυτάλη θα πάρει το φημισμένο Καρναβάλι του Κορακοβουνίου με τίτλο «Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα». Καρναβαλιστές και άρματα θα παρελάσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού και μετά θα ακολουθήσει χορός γύρω από τη φλεγόμενη ελιά, σήμα κατατεθέν, καθώς θα μοιραστούν εδέσματα όπως πλακόπιτες, κολοκυθόπιτες και άφθονο κρασί σε ένα γλέντι μέχρι το πρωί.

Καλούμε όλον τον κόσμο να συμμετέχει με κέφι, χαρά και αισιοδοξία για να ζήσουν από κοντά την μαγεία του καρναβαλιού.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ