ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ερώτηση Θεοδοσίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. | |
Γιώργος Θεοδοσίου
Επειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/02/2023 υπάρχει το 5ο σχετικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Περί Προμήθειας Μέσων Ατομικής Προστασίας και γάλακτος για τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Άργους - Μυκηνών για τα έτη 2022-2023 (ομάδα Β Φρέσκο Γάλα)» 

- Επειδή το αρ. πρωτ. 829/16-01-2023 έγγραφο μας με ΘΕΜΑ: Παροχή των ΜΑΠ, στοιχεία για τους εργαζόμενους, δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση ως οφείλατε, επανερχόμαστε με τα ερωτήματα και τις θέσεις μας: 

Α.Εάν μέχρι τις 31/12/2022 είχε τακτοποιηθεί το θέμα της χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους καθαριστές σχολικών μονάδων του Δήμου Άργους Μυκηνών τόσο για τα έτη 2021-2022 από μεριάς του Δήμου που είχε την αρμοδιότητα όσο και για τα προηγούμενα έτη 2018, 2019, 2020 που είχαν την αρμοδιότητα οι σχολικές επιτροπές του Δήμου και είχατε δεσμευτεί για αποτίμηση σε χρήμα και καταβολή στους δικαιούχους. 

Β.Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι καθαριστές σχολικών μονάδων του Δήμου Άργους Μυκηνών και με ποιες σχέσεις εργασίας εργάζονται με στοιχεία ανά σχολική μονάδα. Γ. Εάν μέχρι τις 31/12/2022 είχαν χορηγηθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και του 2022 στους δικαιούχους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Δ. Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου του Δήμου Άργους Μυκηνών, με ποιες σχέσεις εργασίας εργάζονται (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, προγράμματα ΟΑΕΔ κλπ), στοιχεία με τις ειδικότητες τους και ποιο είναι συνολικά το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων. 

Η θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι: 

- Να καταβάλλονται τα ΜΑΠ και το γάλα στους δικαιούχους εργαζόμενους σε είδος, μαζί με τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, στην ώρα τους, γιατί τότε μόνο υπηρετούν το σκοπό για τον οποίον έχουν θεσμοθετηθεί, για τον περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων, για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας κατά την εργασία. 

- Να αποδοθούν άμεσα οι χρηματικές αποζημιώσεις των Μ.Α.Π. στους δικαιούχους εργαζόμενους σε περίπτωση που δεν έχει πραγματοποιηθεί έως και σήμερα - Να συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους οι δεκάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι. - Άμεση εξασφάλιση όλων των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας με χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται. Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά απροστάτευτος. 

- Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ικανού να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες. 

Θεοδοσίου Γεώργιος Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ