ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Η Σχολή Choy Lee Fut συμμετέχει στην Καρναβαλική Παρέλαση στο Ναύπλιο με θέμα «Δράκος και Λιοντάρι»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:55:00 μ.μ. | | | |
«Δράκος και Λιοντάρι»
Ο σύλλογος Choy Lee Fut Kung fu για πρώτη φορά θα συμμετέχει με την ομάδα του στην Καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή στο Ναύπλιο. Η ομάδα ονομάζεται «Δράκος και Λιοντάρι» και αποτελείτε από μικρούς και μεγάλους μαθητές αλλά γονείς και φίλους.

Η θεματολόγια προέρχεται από τη Ανατολή και ιδιαίτερα από την κινεζική κουλτούρα. Βασικό θέμα της ομάδας, είναι ο χορός του λιονταριού και ο χορός του Δράκου.

Ο δράκος και το λιοντάρι θεωρούνται στην Κίνα τυχερά ζώα και τιμώνται ιδιαίτερα μέσα από την κινεζική ανθολογία και φιλοσοφία. Ο Δράκος και το λιοντάρι εμφανίζονται σε γιορτές και παρελάσεις φέρνουν καλοτυχία και είναι στενά συνδεμένα με το Κουνγκ Φου αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσής του.

Η χορογραφία του Λιονταριού έχει ως θέμα το λιοντάρι, το οποίο ξυπνά, ψάχνει προσεκτικά για τροφή, τον τρόπο που την προσεγγίζει και αφού την γευτεί, επιστρέφει στον χώρο του για ανάπαυση. Οι χορευτές προσπαθούν να αποδώσουν κατά τον δυνατόν καλύτερο τρόπο όλη αυτήν την διαδικασία αλλά και τους κινδύνους τής διαδρομής και την ευφορία μετά το γεύμα.

Η χορογραφία του Δράκου προσομοιώνει τις φανταστικές κινήσεις αυτού του μεταφυσικού πλάσματος, με ένα κυρτό, κυματιστό τρόπο. Η εμφάνιση του Δράκου είναι τόσο τρομακτική όσο και τολμηρή αλλά και με μία καλοπροαίρετη και παιχνιδιάρα διάθεση. Η βασική ρουτίνα του ονομάζεται «Ο δράκος κυνηγά το μαργαριτάρι». Ο δράκος συμβολίζει την ηρεμία του πνεύματος και την συνεχή αναζήτηση της σοφίας.

Καλή διασκέδαση!!!


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ