ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού στην Ερμιόνη για την Γ’ “κατ’ επανάληψιν” Εθνοσυνέλευση του 1827

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. | | |
πρόσκλησηΕπετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της Γ’ “κατ’ επανάληψιν” Εθνοσυνέλευσης του 1827 στην Ερμιόνη, διοργανώνουν ο Δήμος Ερμιονίδας στις 11 και 12 Μαρτίου 2023 σε συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Ερμιόνης, το Ν.Π. Κοιν. Πρόν. Αλλ/γγύης, Πολιτισμού & Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας, τον Ερμιονίτικο Σύνδεσμο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης, ενω συμμετέχει και η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
 
Η Γ" Εθνοσυνέλευση κατατάσσεται στις σπουδαίες Εθνοσυνελεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Ξεκίνησε τις εργασίες της στην Επίδαυρο (6 Απριλίου 1826), αλλά αιφνιδίως διεκόπη λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου (10 Απριλίου 1826). Συνεκλήθη «κατ"επανάληψιν» στην Ερμιόνη (18 Ιανουαρίου 1827 έως 17 Μαρτίου 1827) και ολοκλήρωσε τις εργασίες της στην Τροιζήνα στις 5 Μαΐου 1827. 

Στην Ερμιόνη συνήλθε με την προτροπή και καθοδήγηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και οι εργασίες της έλαβαν χώρα στο «Βουλευτικό οίκημα», το οποίο στεγάζει σήμερα το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης. 

Η Γ" Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη αναδείχθηκε σπουδαίος πυλώνας στήριξης της Ελληνικής Επανάστασης, γιατί επωμίσθηκε δυναμικά το ρόλο της «επίσημης Κυβέρνησης». Συνάμα, όρισε με σαφήνεια ως πολίτευμα της χώρας το Κοινοβουλευτικό, στη βάση του οποίου συντάχθηκε λίγους μήνες αργότερα το Σύνταγμα της Τροιζήνας. 

Επιπροσθέτως, εκδήλωσε την εθνική ανάγκη για την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και σφυρηλάτησε την εθνική ενότητα και συμφιλίωση των Ελλήνων. ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ