ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Σειρά δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης από το 1ο ΕΠΑΛ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:45:00 μ.μ. | |
διάλεξη
Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους αναγνωρίζοντας τον ρόλο που πρέπει να έχει το σχολείο στη διαδικασία κοινωνικοποίησης και ευαισθητοποίησης των μαθητώ/τριών στην αναγνώριση και διαχείριση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, διοργανώνει μια σειρά δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Υπεύθυνη και ασφαλής οδήγηση

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, επισκέφτηκε το σχολείο μας η Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Άργους, κυρία Δούρου Κ., και μίλησε στους/στις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης για τους κινδύνους της μη συνετούς χρήσης δίκυκλων και τετράτροχων οχημάτων και τόνισε το γεγονός ότι η υπεύθυνη οδήγηση βοηθάει στον περιορισμό των κινδύνων αυτών.

Η κυρία Δούρου Κ. έδειξε μεγάλη ευαισθησία στην προσέγγιση των παιδιών και εστίασε ιδιαίτερα στη σημασία της χρήσης κράνους για τα δίτροχα και ζώνης για τα αυτοκίνητα.
2. Ενδοοικογενειακή βία

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης ενημερώθηκαν για το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας από την Αξιωματικό του Αρχηγείου Αθήνας της Ελληνικής Αστυνομίας κυρία Ροτζιώκου Ι.

Η κυρία Ροτζιώκου Ι. έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση για τις μορφές με τις οποίες εμφανίζεται το φαινόμενο και εστίασε ιδιαίτερα στους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την αντιμετώπισή του. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιμονή τόσο στο να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τις πράξεις βίας όσο και στο να κατανοήσουν πού πρέπει να απευθυνθούν σε περίπτωση που τα ίδια ή γνωστά τους πρόσωπα είναι θύματα.
3. Εξαρτήσεις

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαφυγές» που εκπονεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Άργους του ΟΚΑΝΑ ‘’Ελπίδα Ζωής’’ . Το πρόγραμμα συντόνισε ο κύριος Γκόβας Ν. ενώ από το κέντρο ‘’Ελπίδα Ζωής’’ συμμετείχαν οι κυρίες Μπαβέλα Α. – ψυχολόγος, και Καβεζού Ι. – κοινωνική λειτουργός.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στο θέμα των εξαρτήσεων, προσαρμοσμένο στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών του Λυκείου, και καταφέρνει να μιλήσει κατευθείαν στην ψυχή τους λόγω της συμβολής του θεάτρου. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο από τους συνεργάτες του δικτύου και κατόπιν συμμετείχαν στην επίλυση του προβλήματος αφού τους δόθηκε η δυνατότητα να διορθώσουν ‘’λάθος ενέργειες’’ των εμπλεκόμενων. Μέσα από το δρώμενο, οι μαθητές/τριες συνομίλησαν με την ψυχολόγο και κατάλαβαν τις αρμοδιότητες του κέντρου Ελπίδα Ζωής και πώς μπορούν να απευθυνθούν σε αυτό.
4. Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, με αφορμή την «Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο», έγινε παρουσίαση από εκπροσώπους του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης, με θέμα την ενδοσχολική βία αλλά και τη βία κατά των γυναικών. Εισηγήτριες ήταν η κα Μουντζούρη Ελένη , Διαχειρίστρια του Προγράμματος, και η κα Μαυρόγιαννη Βασιλική, Παιδαγωγός.

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους, μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, θα υλοποιήσει και άλλες δράσεις που αφορούν σε θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ