ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Χωρίς τριήμερο η αργία της 25η Μαρτίου - Πότε είναι το επόμενο - Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και Καλοκαίρι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:29:00 μ.μ. | | | |
Ημερολόγιο
Μαζική ήταν η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τώρα μετράμε μήνες μέχρι το επόμενο. Η 25η Μαρτίου 2023 πέφτει Σάββατο και έτσι οι περισσότεροι χάνουν την ευκαιρία όχι μόνο για τριήμερο, αλλά και για μία επιπλέον μέρα ανάπαυσης εφόσον έπεφτε σε εργάσιμη μέρα. 

Δεν λείπουν βέβαια οι τυχεροί σε λιανεμπόριο ή σούπερ μάρκετ και άλλους κλάδους, που θα απολαύσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ξεκούρασης.

Το επόμενο τριήμερο είναι την Πρωτομαγιά που το 2023 πέφτει Δευτέρα.

Προηγείται βέβαια το Πάσχα, που για τους περισσότερους είναι τετραήμερο, εφόσον δεν λειτουργεί η επιχείρηση τη Μ. Παρασκευή. Το Πάσχα πέφτει φέτος στις 16 Απριλίου.

Τι ισχύει με την αργία της Μεγάλης Παρασκευής

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα. Σύμφωνα με τον νόμο, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13:00 της Μεγάλης Παρασκευής.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η Μεγάλη Παρασκευή δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν σε περίπτωση που η Μεγάλη Παρασκευή έχει χαρακτηρισθεί αργία ή ημιαργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2023

Οι διακοπές των μαθητών το Πάσχα διαρκούν δύο εβδομάδες στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια. Αυτό, λοιπόν, θα γίνει και φέτος.

Το 2023, η Κυριακή του Πάσχα 2023 γιορτάζεται την Κυριακή 16 Απριλίου 2023 για τους ορθόδοξους. Τα σχολεία κλείνουν για το Πάσχα 2023, την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα φέτος θα κλείσουν στις 7 Απριλίου 2023. Τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2023.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2023

Οι ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία και θα αρχίσουν οι εξετάσεις είναι οι εξής:Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.

Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές αργίες ορίζονται ως εξής:Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου

Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά
Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου

Όλες οι επόμενες αργίες του 2023

Οι αργίες -επίσημες και κατ' έθιμο- του νέου έτους που απομένουν είναι οι εξής:
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Σάββατο 25 Μαρτίου
Μεγάλη Παρασκευή: 14 Απριλίου
Μεγάλο Σάββατο: 15 Απριλίου
Κυριακή του Πάσχα: 16 Απριλίου
Δευτέρα του Πάσχα: 17 Απριλίου
Εργατική Πρωτομαγιά: Δευτέρα 1 Μαΐου
Αγίου Πνεύματος: Δευτέρα 5 Ιουνίου
Δεκαπενταύγουστος: Τρίτη 15 Αυγούστου
28η Οκτωβρίου: Σάββατο 28 Οκτωβρίου
Χριστούγεννα: Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου
Σύναξη της Θεοτόκου: Τρίτη 26 Δεκεμβρίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ