ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Κατάρρευση ανθρακωρυχείου στην Κίνα - 53 «νεκροί και αγνοούμενοι»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:21:00 μ.μ. | | | |
Κατάρρευση ανθρακωρυχείου στην Κίνα
Η κατάρρευση ανοικτού ανθρακωρυχείου τον περασμένο μήνα στην Κίνα είχε απολογισμό «53 νεκρούς και αγνοούμενους», δήλωσε υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν βρέθηκε κανένας άλλος ζωντανός πέρα από όσους σώθηκαν τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή.

Την 22η Φεβρουαρίου, λόφος ύψους 180 μέτρων κατέρρευσε σε ανοικτό ανθρακωρυχείο στην Εσωτερική Μογγολία (βόρεια). Δεκάδες εργαζόμενοι και οχήματα καταπλακώθηκαν ακαριαία.

Η Εσωτερική Μογγολία έχει σημαντική συμβολή στην παραγωγή άνθρακα στην Κίνα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης, στις οποίες πήραν μέρος σχεδόν χίλια μέλη σωστικών συνεργείων, επέτρεψαν να βρεθούν έξι επιζώντες και να ανασυρθούν δέκα πτώματα εργαζομένων.

Δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα, ο υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Ουάνγκ Σιανγκσί επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς πως δεν βρέθηκε κανένας άλλος ζωντανός.

Η κατάρρευση είχε απολογισμό «53 νεκρούς ή αγνοούμενους, γεγονός που μας θλίβει βαθιά», είπε ο κ. Ουάνγκ, που εκφράστηκε στο περιθώριο των ετήσιων εργασιών του κινεζικού κοινοβουλίου.

Υπάρχουν «μαθήματα» που πρέπει να αντληθούν, συνέχισε ο υπουργός, που χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» την πρόληψη παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον.

Οι κινεζικές αρχές θα ενισχύσουν τα μέτρα εργασιακής ασφάλειας και θα προωθήσουν τον αυτοματισμό στους τομείς υψηλού κινδύνου, πρόσθεσε ο Ουάνγκ Σιανγκσί.

Η ασφάλεια των ορυχείων έχει καταγράψει βελτίωση τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, όπως και η κάλυψη των καταστροφών αυτής της φύσης από τα ΜΜΕ· παλαιότερα, πολλές τέτοιες τραγωδίες απλούστατα αποσιωπούνταν.

Όμως τα δυστυχήματα στον τομέα παραμένουν συχνά, εξαιτίας της εγγενούς επικινδυνότητας αυτής της δραστηριότητας, καθώς και εξαιτίας των αυτοσχεδιασμών σε αρκετές περιπτώσεις όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων εργασιακής ασφάλειας.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, 40 άνθρωποι εργάζονταν σε στοές χρυσωρυχείου όταν τμήματά του κατέρρευσαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων (βορειοδυτικά). Οι 22 κατορθώθηκε να διασωθούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ