ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Γιώργος Γαβρήλος: Η κοινωνική ατζέντα ως προτεραιότητα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:20:00 μ.μ. | | |
Του Γεωργίου ΓαβρήλουΥποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κατ’ εντολή του ΣΕΒ και με oπλοστάσιο τις νεοφιλελεύθερες εκθέσεις Πισσαρίδη και ΟΟΣΑ, προσπάθησε να κατεδαφίσει ό,τι απέμεινε από το προστατευτικό δίχτυ των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για εργαζόμενους και μικρομεσαίους.

Αυτήν την τετραετία καταργήθηκε ό,τι είχε θεσπιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέρ των εργαζομένων, μετά και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Η θεσμοθέτηση της δεκάωρης απασχόλησης χωρίς πρόσθετη αμοιβή, η κατάργηση της αιτιολόγησης των απολύσεων, η εναλλακτική λύση της επιπλέον αποζημίωσης αντί της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μισθωτούς, η απόλυση των οποίων κρίνεται άκυρη από τα δικαστήρια, η κατάργηση της ευθύνης του πραγματικού εργοδότη έναντι του εργαζόμενου, η γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας, η επίθεση στη συλλογική διαπραγμάτευση και στη συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων, η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και άλλες πολιτικές νεοφιλελεύθερης έμπνευσης άλλαξαν άρδην το τοπίο στις εργασιακές σχέσεις.

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι μας δεν είδαν καμία αύξηση στη σύνταξή τους. Ακόμη και η αύξηση που δόθηκε, προβλεπόταν από το «Νόμο Κατρούγκαλου» και φυσικά δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της επικρατούσας αισχροκέρδειας των αγορών και της γενικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης.

Προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η αύξηση του κατώτερου μηνιαίου μισθού στα 800 ευρώ με την ανάλογη ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή, το ξεπάγωμα των τριετιών, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η καταβολή της 13ης σύνταξης, όπως και η καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών στους συνταξιούχους, η αύξηση σε μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ και η θέσπιση αφορολόγητου στο ίδιο όριο και για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, εργαζομένους με μπλοκάκια και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κυβερνήσει με έγνοια τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, προτάσσοντας πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, που θα κρατήσουν για μια ακόμη φορά όρθια την κοινωνία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ