ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος: «Φιλική προς το περιβάλλον πόλη το Ναύπλιο» - Τοποθετούνται και νέες μονάδες Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | | |
Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος
Η ανακύκλωση είναι βασικό μέρος της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην προστασία των φυσικών μας πόρων. Κάθε χρόνο ο «έβδομος πόρος» (ανακυκλώσιμα) μειώνει πάνω από 700 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 και προβλέπεται να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο τόνους έως το 2030. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανακύκλωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να σώσει το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Κάθε χρόνο, η Γη αποδίδει δισεκατομμύρια τόνους φυσικών πόρων και κάποια στιγμή, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα εξαντληθεί. Γι' αυτό πρέπει να σκεφτούμε ξανά τι πετάμε – όχι να βλέπουμε σπατάλη, αλλά ευκαιρίες.

Η δήλωση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων υλοποιεί τα τελευταία χρόνια μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανακύκλωσης, όπως συνεχής πύκνωση του δικτύου (συλλογής συσκευασιών) με τοποθέτηση μπλε κάδων και κωδώνων.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίσαμε και κάνουμε πράξη την τοποθέτηση και νέων μονάδων ανταποδοτικής ανακύκλωσης ( υπάρχει ήδη μία ) αλλά και σημείων συλλογής ενδυμάτων-υποδημάτων, καθώς επίσης και για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των Δημοτών σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Τα αποτελέσματα που καταγράφονται δείχνουν την συνεχή ποσοστιαία αύξηση του ρυθμού της ανακύκλωσης.

Επιδιώκουμε η ανακύκλωση να καθιερωθεί ως τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των Δημοτών.

Σταθερός μας στόχος είναι να γίνει το Ναύπλιο μια φιλική προς το περιβάλλον πόλη, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο Δήμος μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία με τα σχολεία, αφού οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ήδη τα σχολεία του Ναυπλίου κάνουν διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων.»



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ