ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Γ. Γκιόλας: Σπουδαίος ο ρόλος του μανταρινιού στην ανάπτυξη της περιοχής του Δρεπάνου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:37:00 μ.μ. |
Γ. Γκιόλας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου η πρώτη Γιορτή Μανταρινιού στο Δρέπανο, μια εκδήλωση που οργανώθηκε από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και υποστηρίχθηκε ουσιωδώς και από άλλους φορείς.
Μια ιδέα από τους ανθρώπους του Συλλόγου για το προϊόν που καλλιεργήθηκε και εξακολουθεί να καλλιεργείται με νεότερες ποικιλίες, με μεγάλο κόπο αλλά και αγάπη από τους αγρότες της περιοχής και το οποίο φρόντισε να τους ανταμείψει. Πολλές οικογένειες καλλιεργητών μεγάλωσαν, έζησαν και ζουν ακόμη από το μανταρίνι και ήταν η ώρα να εορταστεί ανάλογα.
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, με έντονες αναμνήσεις και μεγάλη σχέση με την περιοχή, χαιρετίζοντας την 1η Γιορτή Μανταρινιού έδωσε θερμότατα συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης, κυρίως στους πρωτεργάτες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρεπάνου καθώς και στους ίδιους τους παραγωγούς.

Τόνισε τη σημασία του προϊόντος για τους αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια, για την οικονομία της περιοχής και την ανάγκη υποστήριξής του σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από την Πολιτεία.
Ανέφερε ακόμη ότι επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο μεταφοράς του νερού και να εξευρεθεί άμεσα τρόπος μείωσης του κόστους άντλησης και μεταφοράς του από τον Ανάβαλο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ