ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Μαρία Ράλλη: Νιώθουμε ικανοποίηση για την εκδοσή της Β΄ γραφής της "Ναυπλίας"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. | |
Μαρία Ράλλη
"Η έκδοση της β" γραφής της Ναυπλίας του ιστορικού έργου του Μιχαήλ Λαμπρυνίδου , που έρχεται να συμπληρώσει με νέα στοιχεία την αρχική έκδοση , το αρχικό κείμενο για την ιστορία του Ναυπλίου είναι γεγονός !
Με τη Διημερίδα 11-12 Μαρτίου και με την συμμετοχή εξαίρετων εισηγητών παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στην Ναυπλιακή κοινωνία . Δικαιωματικά νιώθουμε ικανοποίηση, ευχαριστώντας τον Προοδευτικό Σύλλογο " Ο Παλαμήδης" τον πρόεδρο κ. Θεοδόση Σπαντιδέα και τα μέλη του Δ.Σ. για την ευκαιρία που μας έδωσαν ως Δημοτική Αρχή και ειδικότερα ως ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων να σταθούμε συνοδοιπόροι τους για την έκδοση της. 

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο ΔΟΠΠΑΤ, και πάντα με την συγκατάθεση του Δημάρχου μας κ. Δημήτρη Κωστούρου, προωθεί την κατάκτηση της γνώσης και προάγει τις Τέχνες και τα γράμματα, τιμώντας την ιστορική και πολιτισμική παράδοση του Δήμου Ναυπλιέων. 
Η έκδοση του περιεχομένου της β' γραφής της Ναυπλίας, μιας επίπονης και μακρόχρονης επιστημονικής εργασίας , πάνω σ' ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους Ναυπλιείς , αλλά και όλους όσοι σέβονται την Ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό κάθε τόπου , αποτελεί χρέος για όλους εμάς ,που υπηρετούμε θεσμικά το Δήμο Ναυπλιέων. 
Θεωρώ πως η έκδοση αυτή είναι μία ακόμα πρόκληση κατανόησης του ιστορικού φορτίου της πόλης του Ναυπλίου. 
Η επιλογή του συντοπίτη μας καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνητή κ. Κωνσταντίνου Κακαρίκου να μελετήσει , να επεξεργαστεί επιστημονικά , να μετεγράψει και να παραδόσει τα κείμενα της β' γραφής της Ναυπλίας μας δικαιώνει απόλυτα, έχοντας σήμερα αυτό το άψογο και άξιο θαυμασμού αποτέλεσμα. 
Η ολοκλήρωση αυτού του έργου πραγματοποιήθηκε με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιχαήλ Λαμπρυνίδου , δίνοντας τις πρέπουσες τιμές σε αυτόν. 
Συγχαρητήρια θερμά και ευχαριστίες σε όλους όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για να βρισκόμαστε σήμερα με τη β' γραφή της Ναυπλίας στα χέρια μας , συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου " Ο Παλαμήδης " , ευχαριστίες και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ για την ομόφωνη συναίνεση τους και την συνεργασία, καθ' όλη τη διαδικασία της έκδοσης του έργου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον συνδημότη μας κ. Θοδωρή Παπαθανασίου για τη διάθεση και έκθεση στη Διημερίδα του γνήσιου αντίτυπου της α' Ναυπλίας, έτους 1898. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φίλος Θοδωρής Παπαθανασίου δείχνει εμπράκτως την αγάπη του και τη διάθεση προσφοράς του στην πόλη. 
Ο ΔΟΠΠΑΤ ενθαρρύνει ό, τι ενισχύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και δηλώνουμε παρόντες σε ανάλογες προσπάθειες, στο βαθμό που οι δυνατότητες και τα διαθέσιμα μέσα μας επιτρέπουν. Η συλλογική πρόοδο και ευημερία είναι υπόθεση όλων μας...."

Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ
Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ