ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Άργος: Η Χορωδία της «Τελέσιλλας» συμμετείχε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 π.μ. | | |
Η Χορωδία της «Τελέσιλλας»
Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μ. Αλέξανδρος» στο Άργος.

Κάτω από το πέπλο τους πένθους που σκόρπισε το δυστύχημα στα Τέμπη και τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων ψυχών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα στη γυναίκα, που γίνεται φάρος μέσα στην ομίχλη, βράχος στη μέση της θάλασσας.
Με διοργανωτή και κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Μπαλτατζή, Δρ. Φιλοσοφίας, και με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ, η κ. Ελισάβετ Πετροπούλου- αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ , η κ. Μαρία Σταματοπούλου Προϊσταμένη-Νοσηλεύτρια Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άργους και η κ. Γεωργία Κατσώνα εκπαιδευτικός-Πρόεδρος του Συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ μίλησαν για τη γυναίκα στην τέχνη, τον εθελοντισμό και το τραγούδι. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία της «Τελέσιλλας» με μαέστρο τον κ. Νίκο Καπετάνιο. 
Το τελευταίο τραγούδι της «Άσπρο περιστέρι» ήταν αφιερωμένο στα θύματα του τρένου των Τεμπών, στα παιδιά που δε θα φύγουν ποτέ από τα σπίτια τους…θα τριγυρίζουν εκεί, θα μπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τους την ώρα που εκείνη θα ετοιμάζει το φαΐ…Πάντα εκεί…

Η σημερινή μέρα-γιορτή αποτελεί φόρο τιμής στις γυναίκες της πόλης, στις γυναίκες του αγροτικού χώρου και του καθημερινού μόχθου. Είναι μια καλή αφορμή για να αναλογιστούμε αν τα επιτεύγματα μέχρι τώρα και οι προκλήσεις των καιρών εξασφάλισαν την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών. 
Η δυναμική υπάρχει, βρίσκει όμως συχνά εμπόδια και αντιστάσεις στην προσπάθεια χάραξης τομών και τολμηρών αλλαγών, στην ενίσχυση πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, στην εφαρμογή καινοτόμων μέσων. Βρίσκει επίσης πολλά εμπόδια στη νοοτροπία και στα παγιωμένα πρότυπα, στις συντηρητικές αντιλήψεις, στις φοβικές πρακτικές. Παρά την πρόοδο οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, εκμετάλλευσης και πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και τις απολύσεις.
Οι αγώνες της γυναίκας για την κατάκτηση της πλήρους ισοτιμίας θα πρέπει να ενταθούν. Η ισότητα για μια δημοκρατική κοινωνία δεν είναι κάτι δεδομένο. Είναι ζητούμενο και απαιτεί διαρκή αγώνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ