ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Τάσος Γεώργας: Οικονομικός Φιλελευθερισμός, Πολιτικός Ρεαλισμός - Το παράδειγμα της διακυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:01:00 μ.μ. |
Φιλελευθερισμός
Ο Mearshmaizer , υποστηρίζει " πως η αμερικανική πολιτική κουλτούρα , είναι βαθιά φιλελεύθερη και ως εκ τούτου εχθρική προς τις ρεαλιστικές ιδέες .
Θα ήταν όμως μεγάλο λάθος σήμερα ( οι Ηνωμένες Πολιτείες ) , να γυρίσουν την πλάτη τους , στις Ρεαλιστικές Αρχές , που τόσο καλά τίς έχουν εξυπηρετήσει , από τότε που δημιουργήθηκαν ."


Αυτή ακριβώς η πρόταση , ενός από τους ποίο έγκριτους πολιτικούς στοχαστές , είναι η παρουσίαση της καινούργιας Στρατηγικής , των Ηνωμένων Πολιτειών υπό την Διακυβέρνηση του J Binden .


Πολύ απλά " Το Πρώτα η Αμερική " , δείχνει την Ρεαλιστική ανάγκη της Αμερικανικής Διοίκησης , να κατανοήσει την μεγάλη οικονομική ύφεση στην Αμερικανική κοινωνία , ύστερα από την στεγαστική κρίση του 2007 , την Ανεργία που χτυπάει κόκκινο , όσο και την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για πόρους , που χρειάζονται για την άσκηση της παγκόσμιας κυριαρχίας .


Αυτό σε συνδυασμό με τα εγγενή προβλήματα της Αμερικανικής Κοινωνίας , όσο και με την ανάδυση νέων οικονομιών , όπως η Κίνα και η Ρωσία , επέβαλλαν στην Αμερικανική Διοίκηση , την στροφή προς τα έσω .


Aυτό δεν εκλαμβάνεται ως υποχώρηση στην Παγκόσμια Κυριαρχία , αλλά ως αναδιάταξη προτεραιοτήτων και Δυνάμεων .
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής , μέχρι σήμερα , είναι η επιλογή της Ανάδειξης Περιφερειακών Παικτών , Συμμάχων της Αμερικής , οι οποίοι πλέον διατηρούν τα Συμφέροντα της Αμερικής Παγκοσμίως , ενώ σαφώς προωθούν και τα δικά τους , όπως η Ιαπωνία , το Ισραήλ και άλλοι .


Έτσι επιτυγχάνει , η Αμερική , την εξοικονόμηση πόρων , για την Ανασυγκρότηση της , ενώ δεν Αποδυναμώνει την Παγκόσμια Κυριαρχία της .
Επομένως , αυτή η Σύνθεση των Προστάγματων του Οικονομικού Φιλελευθερισμού , με τον Πολιτικό Ρεαλισμό , δείχνει πως είναι η Ιδανική Πολιτική Θεώρηση και Στρατηγική , των επόμενων Δεκαετιών .


Το Έθνος Κράτος , αποτελεί ακόμη και σήμερα , το ιδανικότερο Σύστημα Διακυβέρνησης και την Βάση Για τη Παγκόσμια Κυριαρχία , μέσο του Οικονομικού Φιλελευθερισμού .
Σε Αυτό το σημείο , για πρώτη ίσως φορά και στην Χώρα μας , βρίσκετε ένας Πρωθυπουργός , ο Κ Μητσοτάκης , ο οποίος έχοντας και την κατάλληλη Παιδεία , Επαγγελματική Εμπειρία , αλλά και Οξυδέρκεια , εφαρμόζει αυτή το Μίγμα Πολιτικής , Οικονομικός Φιλελευθερισμός και Πολιτικός Ρεαλισμός .


Απόδειξη οι Επιτυχημένες Στρατηγικές του στην Οικονομία , Στο Μεταναστευτικό , στην Εξωτερική Πολιτική Αλλά και στην Δημόσια Διοίκηση

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως παθογένειες δεκαετιών δεν αλλάζουν σε μια τετραετία , όπως ότι πάντα στην άσκηση της Διακυβερνήσης υπάρχουν λανθασμένες αποφάσεις .Σημαντικότερο όμως είναι η αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο που λειτουργεί το Κράτος και οι θεσμοί .



Όπως είπε και ο Μαρξ " Το Κράτος αποτελεί το διαχρονικά Αξιόπιστο Σύστημα Διακυβέρνησης " , αλλά και ο Λοκ " πως ο οικονομικός φιλελευθερισμός αποτελεί τον μόνο Δρόμο για την Παγκόσμια Ευημερία και Ανάπτυξη " .
Μέλει , αυτή η Σύνθεση των δύο Θεωριών να αποδειχτεί και στο Μέλλον , ως το Διαβατήριο για την μετεξέλιξη της Παγκόσμιας Εξέλιξης των Κοινωνιών και των Κρατών , με Σκοπό την Ειρήνη την Ευημερία και την Ανάπτυξη και Την Δικαίοσυνη , Πάντα με Κέντρο τον Άνθρωπο . !!!

Δρ. Γεώργας Αναστάσιος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ